Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 20-11-2007, 18:49   #94
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
A jak wielu z was to robi? Naprawdę znikoma ilość z tego, co widzę. A jeżeli masz różnorodną dietę, jak piszesz, to ukłon w twoją strony, ale mały, bo mięso tam jest ;]
A jak wielu z nas je hurtowo mieso? Naprawde tyle ile tych jedzacych roslinki(wsrod mieso.)... Glownym produktem zywieniowym jest chleb, a wiec w pol roslinka dlatego nie mozna mowic tu o jakiejs sredniej przewadze innych produktow.

Cytuj:
Po czym stwierdziłeś, że zboczonych? Ograniczam mleko i jajka, a w przyszłości w ogóle jadać tego nie będę. A co do przeżycia, to przeżyje – przecież są weganie i żyją całkiem nieźle, a zawsze można poprosić o rady.
Chcesz przestac jesc mleko i jajka? Prosze bardzo tylko ie marudz ze zjadles za malo mikroelementow , bo marchewka genetycznie zmodyfikowana w przetworni miala 2x mniej ich niz zwykla.

Cytuj:
.
Pójście na łatwiznę kosztem zwierząt – bardzo mądre, naprawdę ma głowę na karku
Nom ma jesc wedlug ciebie warzywka? Bylaby kompletna idiotka gdyby skazala swoje przyszle dziecko na otylosc i nadcisnienie... Gratulacje pomyslunku.

Cytuj:
Hm... Wytłumacz mi również, co mają wojny do cierpienia zwierząt? Może o to, iż tamte walczące dzieci też powinny być wege? Wiesz co, oni chyba nie mają możliwości, a my mamy i owszem.
Ja mam argumentów wiele, i może powtarzają się, ale w różnej formie. A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?
Dla ciebie wazniejsze sa jakies transgeny niz zycie dzieciaka?
W dupie ci sie poprzeracalo od dobrobytu. Zamiast pomagac glodujacym ludziom wolisz "ratowac" zwierzeta, ktore na wolnosci nie przezylyby dnia... Inni gloduja, a ten marudzi: "nie jem". pf

Ostatnio edytowany przez janek@ - 20-11-2007 o 20:18.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem