Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 21-11-2007, 15:15   #103
Donpeyot
Użytkownik Forum

Donpeyot's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi

Gildia: Zryw Ubocze
Domyślny

Szowinizm międzygatunkowy istnieje , ja go nie popieram , tak jak się nie popiera burzy , powodzi , śnieżycy - one po prostu są i z nimi nie można dyskutować. Ludźmi także kieruje instynkt.
W ogóle oprócz utyskiwań na na losy jedzenia nie widzę u ciebie żadnych propozycji co z tym fantem zrobić. Wypuścić ? Żadne z tych zwierzą nie poradzi sobie w środowisku naturalnym : są albo za wolne , albo nie potrafiły by się bronić , większość nie przeżyłaby jednej zimy.
Nie wiem czy wiesz , ale po jednej akcji geniuszy z Greenpeace (wypuszczenie fretek hodowanych na futro w Wlk.B.) został zdewastowany lokalny ekosystem na terenie całego hrabstwa , na jakieś 20 lat.
Zmuszanie psa ,żeby jadł rośliny ? To już chyba lekka przesada. Pies jest ewidentnym mięsożercą i krzywdzenie go w imię własnych ideologi - to jest właśnie okrucieństwo. Pewnie napiszesz "jak możesz kochać własnego psa gdy skazujesz na cierpienie biedne mięso żyjące gdzieś tam" - otóż to mój pies , znam go od 8 lat , ma na imię Burek a nie "schabowy 14,99zł" - to jest ta różnica.
Wciąż nie potrafisz zrozumieć ,że mięso dla większości ludzi jest smaczne , jest bardzo pożywne , z czym nie możesz się nie zgodzić i to że chcesz z takich a nie innych powodów zastąpić je czymś innym nie znaczy że my też powinniśmy. Wg. ciebie świat stanie się wtedy lepszy , wg. mnie ani trochę.
I tu wrócę do jednego argumentu , który ciągle pomijasz - na twojej ulicy , osiedlu czy w mieście - dzieją się takie cuda ,że pojęcia nie masz. W tym momencie pojawiasz się ty ze swoją troską
o schabowe i udka z kurczaka . Wybacz , ale jak dla mnie to mało masz w życiu zmartwień po prostu.

@down: to zostaw nas i nasze mięso w spokoju i się nimi zajmij

Ostatnio edytowany przez Donpeyot - 21-11-2007 o 15:31.
Donpeyot jest offline   Odpowiedz z Cytatem