Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 21-11-2007, 15:28   #104
Kowek
Użytkownik Forum

Kowek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Donpeyot Pokaż post
Szowinizm międzygatunkowy istnieje , ja go nie popieram , tak jak się nie popiera burzy , powodzi , śnieżycy - one po prostu są i z nimi nie można dyskutować. Ludźmi także kieruje instynkt.

Zmuszanie psa ,żeby jadł rośliny ? To już chyba lekka przesada. Pies jest ewidentnym mięsożercą i krzywdzenie go w imię własnych ideologi - to jest właśnie okrucieństwo. Pewnie napiszesz "jak możesz kochać własnego psa gdy skazujesz na cierpienie biedne mięso żyjące gdzieś tam" - otóż to mój pies , znam go od 8 lat , ma na imię Burek a nie "schabowy 14,99zł" - to jest ta różnica.
Wciąż nie potrafisz zrozumieć ,że mięso dla większości ludzi jest smaczne , jest bardzo pożywne , z czym nie możesz się nie zgodzić i to że chcesz z takich a nie innych powodów zastąpić je czymś innym nie znaczy że my też powinniśmy. Wg. ciebie świat stanie się wtedy lepszy , wg. mnie ani trochę.
I tu wrócę do jednego argumentu , który ciągle pomijasz - na twojej ulicy , osiedlu czy w mieście - dzieją się takie cuda ,że pojęcia nie masz. W tym momencie pojawiasz się ty ze swoją troską
o schabowe i udka z kurczaka . Wybacz , ale jak dla mnie to mało masz w życiu zmartwień po prostu.
Psa wcale nie trzeba zmuszać. Niektórzy weterynarze nawet, w niektórych przypadkach polecają coś takiego.
A niestety- zmartwienia mam (inne)...
Gdyby przestrzeń między nami nie była tak trwała jak to czuję
Nie byłoby smutnej piosenki
Kowek jest offline   Odpowiedz z Cytatem