Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 24-11-2007, 13:49   #130
Dark Horseman
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
Domyślny

Nie mam nic to wegetarian/wegan/etc. Niech robia co chca.
ALE
Wegetarianie probojacy przekonac wszystkich do wegetarianizmu wszelkimi mozliwymi sposobami sa POJEBANI. Dziekuje . Jestem bezposredni i szczery =O. Jedzcie sobie te warzywka ale odpierdolcie sie od mojego jedzenia miesa (. huuhauhahuaauha zal.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
"Ciało, które obciążone zostaje potrawami mięsnymi, nękane jest chorobami, umiarkowany tryb życia czyni je zdrowsze i silniejsze i ucina korzenie zła. Opary potraw mięsnych zaciemniają światło ducha. Obojętnie jakiego rodzaju potrawami mięsnymi napełniony zostaje żołądek, powoduje to nieczyste ruchy, dusza zostaje zagłuszona pod ciężarem pożywienia, traci panowanie i zdolność myślenia. Tak długo jak się żyje umiarkowanie, mnoży się szczęście domu, zwierzęta będą znajdować się w bezpieczeństwie, nie będzie przelewana krew, zwierzęta nie będą zabijane. Kuchenne noże będą bezużyteczne, stół będzie pokryty owocami, które daje natura i można się tym zadowolić. (...) Jeśli kochasz mięso i tuczysz swoje ciało, Duch twój staje się ociężały, tłuszcz, który osadza się z mięsa, osłabia siły ducha. Czy nie gardzisz tymi szkodliwymi potrawami mięsnymi? Trudno jest kochać cnoty, jeśli cieszy się potrawami mięsnymi i ucztami".
Bazyli Wielki, ojciec Kościoła, arcybiskup Cezarei
No i?

"Jedzenie miesa, powoduje, ze wasze ciala i umysly staja sie silniejsze, bez skazy blablabla"
Ja

Fajny cytat?
Nie wszyscy sa katolikami zabierzcie wiec swoje pseudo-teologiczne teorie, mowie o postach w kilku stronach wczesniej i o tym cytacie =O.

A. Einstein

Ostatnio edytowany przez Dark Horseman - 24-11-2007 o 13:55.
Dark Horseman jest offline   Odpowiedz z Cytatem