Zobacz pojedynczy post
stary 29-11-2003, 22:44   #56
egg
Użytkownik Forum

egg's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Słubice
Wpisy bloga: 12

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dao
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nox
Świat: Nerana
Poziom: 148
Skille: 130/76
Poziom mag.: 23
Domyślny

Jeżeli dobrze rozumuję to będzie tak:
Zakładamy że żaden z graczy nie ma żadnej czachy, i chłopaki rozpoczynają trening.
Gracz 1 atakuje Gracza 2. Gracz 2 widzi Gracza 1 z zieloną czaszką, a wszyscy wokoło widzą Gracza 1 z pomarańczową czaską?
Już się nie mogę doczekać jak to będzie w praktyce.

Aha... wszyscy strasznie się boicie tych treningów, a napisane zostało na końcu że rozwiązana zostanie funkcja dueli oraz wojen między gildiami.
Duel to przecież zgoda jednej i drugiej strony na walkę między sobą, i jest to przyjmowane w społeczności Tibii jako coś normalnego.
Jezeli zostanie wybrana jakaś opcja że "ten gracz może mnie atakować, niech nie pokazuje żadnej czaszki nad nim", to będzie bardzo pozytywnie.
Bardziej intrygujące będą walki między gildiami, i jestem ciekaw rozwiązania tego problemu. Może na stronie będzie oficjalne wypowiadanie wojen.

Ahm, co do tych czasek, to uważam że ilość killi w danym czasie jest lekko wyśrubowana. Powinno to być pare oczek wyżej moim zdaniem. (Choć PK nie jestem).

AFK. Nareszcie się skończy
Nie będzie już więcej exitujących się knightów trenujących w nieskończoność.
Ja jako sorc muszę ciągle przy tibii siedzieć, jeść i runki robić, a taki knight może być bez echa przejęcia 2h afk. Palladyni podnoszą przynajmniej speary (choć te makra są wqr... zające).
PS. czas 15 min to też krótko moim zdaniem. 20 min nieaktywności chyba byłoby kompromisem dla wszystkich stron.

AOL'e
Hmm... nie uważam że usuwanie AOL'a jest dobrym pomysłem, ani złym. "Mnie to ani ziębi ani parzy" - jak ktoś to kiedyś powiedział. Nie stać mnie na AOL'a. Nigdy nie byłem w posiadaniu czegoś takiego, i może lepiej że nie będę. 4x12,5 = 50k = 3% straty całkowitego expa, 6% dla FACC. Powinno być jeszcze jakieś miejsce obniżające prawdopodobieństwo straty przedmiotów do 3% jak z expem. Oczywiście odpowiednio kosztujące.

Czyli zamiast wydawać 50k na AOLa i żyć beztrosko to high lvl'e powinni wydawać 100k i mieć 3% straty expa, i 3% szans na stratę przedmiotu.

Jedyne co jest mi cierniem to zmiana zachowania potworków. Po prostu boję się że mogę to przypłacić życiem... :evil:

You want peace? Prepare for war!
Punisher.

egg jest offline