Zobacz pojedynczy post
stary 02-12-2007, 04:39   #1464
Ulverin
Użytkownik Forum

Ulverin's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pepsi_92 Pokaż post
Tobie Ulverin gratuluję inteligencji ładnego Cię rodzice stworzyli (to jest ironia gdybyś nie zauważył) ,a forum to forum i każdy może sobie "pierdolić" co chce ,bo to forum ,a nie coś w stylu "huj mnie obchodzi twoja teza ,moje jest lepsze" więc gratuluję Ci. Luki czy ty czytałeś całego posta? Sądzę ,że nie bo w tibii 7.92 100 ek uhał sie po 1k+ ,a z twojej odpowiedzi wnioskuję twoją wiedzę na temat tibii. 100 ek w 7.92 jebał wrle na luzie po 200 z explo, nawet po 100 w ludzi więc po raz kolejny mam dowód jakim jesteś pro gejmerem. A każdy rp woli zamiast assassin starów "stare" sd gdzie 50 rp z 15 mlvlem walił po 100 w ludzi ,a teraz ja 69 rp z 16 mlvlem wale po 60 max . A sorc ( z tibi 7.92 oczywiście) jak druid nawet bez tego super summona. Bo miałby jakieś waste za swoją wielką moc. A tak 33 ms brał woi szedł na tar na -6 miał 5 bp mf waste wynosił vampirke ,skull staffa najmniej. A ed co robił? Szedł na tar tracił 10 bp mf wynosił góra skull staffa ,a raz na jakiś czas vampirkę. I dlatego sork byłby dobry dopiero od 100 + gdzie szedłbym na hardkorze na wrle albo brałby dobrego knajta (jak to było kiedyś) ,który bloczył 3-4 hydry kiedy sork walił mort hury. A mimo pozornego waste to się opłacało bo 70 ms z 120 ek blokerem wynosił bo 5 par bohów z 4 rh i inne itemy na wartość co najmniej 150k za 50 bp mf. Za co knajt miał na uhy + exp i przy tym zarabiał ,a sorkowi szedł mlvl i zarabiał hajs. A nie tak jak było w 7.92. Byle noob brał sorka szedł nawet na stone za tp i nie miał waste ,a lvl szedł sam. Visy z bliska w zupełności wystarczały ,bo ja na 50 ed z 52 mlvlem szedłem na ancienty i co jakiś czas się zwracało. I wyrabiałem z siochaniem się nawet kiedy exhaust był łączny. Więc nie widzę powodów by ten pomysł był tylko utopią ale i tak to tylko mój widok na tibię.
50 pal z 15 m lvl po 100 w ludzi ? lol... 5 par bohow 4 rh.. o takim loocie nigdy nie slyszalem z jednego hunta...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pepsi_92 Pokaż post
Zgadzam się z tobą w prawie 100%. Bo ten mlvl na sd za duży ale 20 byłby dobry (koło 100 rp taki ma). Te moje teorie bez wała są przesadzone ,ale co do huntu sorkiem a drutem różnica polega na tym ,że sork wali z dystansu i ma małe waste kiedy drut wali z bliska traci mane na visy ,leczenie się przez co expi krócej przy tych samych a nawet dwukrotnie większych zasobach. Ofc visy u sorka zostają ,bo to było by jak facc ;P A knajci się po tyle uhali i takie są fakty. A knajt szedł tam bynajmniej dla zarobku ,exp wpadał przy okazji. Zarobiony hajs szedł na waste przy expie powiedzmy 100k/h czy więcej i nie narzekał. Co do otsów to tylko wary i tylko 7.92 ;< jest taki jeden zajebisty gdzie jest przykład dobrego zbalansowania profesji. ED wali po 400 w ludzi z poxa za 600 many sork po 1k za 1,2k many. Knajt z exori gran po 500 ^.- za 340 many. A pal jak był tak był. 220 rp sie uha za całe hp. Ale najt go ze sworda po 400 walił przy kuszy ;>. I teraz powiedz czy to nie jest zbalansowane? A o knajtach w tibii 8.0 masz 100% racji. U mnie na serverze botował taki 100+ ek na małpach cały dzień. Miał prawie 100k na + i exp był przy tym ,a bot robił wszystko sam.
no wlasnie ;p dobrze ze to powiedziales "teorie" .. nic z praktyka nie zwiazane...
gowno prawda, sork ma wieksze waste... i sork i drut wali z visa w zwarciu a drut ma tansze leczenie...

podsumowujac dla ciebie najlepsza byla tibia 7.9 a 7.9 to nic innego jak owiele lepsza tibi 7.6 bez hotkeyow itd...

edit:
dla mnie najlepszym wyjsciem bylo na update 8.0 dac knightowi hity mele ktore wrastaja wraz z lvlem i bylo by sprawiedliwie... dla mnie logiczne jest to ze im wiekszy lvl tym mocniejsze hity ;p a oni odkrecili i dalo magicznym postaciom ofensywne czary i runy od m lvla... tak jest teraz ze wbijesz 100 lvl i nie masz po co dalej grac bo o wiele sila sie nie zmieni do tego 200lvl np....

Ostatnio edytowany przez Ulverin - 02-12-2007 o 04:44.
Ulverin jest offline