Zobacz pojedynczy post
stary 02-12-2007, 16:39   #13
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Wybacz, ale widocznie twoje "doświadczenie" w grach do ilości gier w które grałeś ma się nijak.
Jak można porównywać jakąś grę MMO do innej stawiając na podium grafikę?? Powiedz, dlaczego mnie ciągnęła Tibia mimo 'zacofanej' grafiki, a dlaczego nie ciągnie mnie Guild Wars?
A porównując Guild Wars do WoW względem grafiki GW wygrywa, a jednak to WoW ma 9 mln graczy. I tak, wiem, że Guild Wars to nie MMORPG ale jednak MMO.

W MMO ważna jest jakość, nowe i ciekawe pomysły na rozgrywkę i urozmaicenie czasu (np. latanie we Flyffie). IMHO w tej trójcy Tibia-Goonzu-Dofus to Tibia trzyma się mniej więcej na tym samym poziomie. Ma parę ciekawych rozwiązań, głównie z powodu na jej prostotę, ale jednak. Tak samo Dofus. Sposób walki jest oryginalny, ale nic poza tym. Denerwuje za to przechodzenie między lokacjami (jeśli nawet tak to można nazwać). Goonzu jest tutaj najlepsze, nie mam się do czego przyczepić, ale nie jest to świetna gra. Ja postawiłbym ją na poziomie nawet trochę niższym od Fly For Fun. (a Flyff jest całkiem-całkiem)

Mu i Knights nie zasługują na wzmiankę, że już nie wspomnę o Maple o.O
btw. Takie Eve online. Jest bardzo oryginalnym pomysłem na grę MMO. Jest inny od wszystkich gier, ma to, co MMO powinno mieć, a jednak ma wielu wrogów z paru powodów (nie znam ich niestety), tak samo ja mówię, że większość gier MMO to durne nabijacze kasy dla chińczyków (or japońców) i nie mają prawa istnieć. Tak więc Goonzu mimo paru (ile, dwa?) fajnych pomysłów jest bardzo średnia..

[wiecie, że to co napisałem jest subiektywne, nie każdy się z tym zgadza tak więc nie ma sensu o tym rozmawiać, tak samo jak rozmowa czy lepsze jest GW czy WoW..]

Ostatnio edytowany przez Heliwurab - 02-12-2007 o 16:43.
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem