Zobacz pojedynczy post
stary 04-12-2007, 17:23   #13
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guzbi Pokaż post
Kumpel gra już z rok na elektryku i uczy sie na samym GP i naprawde dobrze gra. Mam tą strone, ale to szukanie igły w stogu siana. Potrzebuje tytułów
Granie na gitarze, to nie tylko bezcelowe uczenie się na pamięć tabulatur. Trzeba uczyć się skal, improwizacji, itd., itp.

Poza tym - z samouctwa można wyrobić w sobie złe nawyki.

Któryś przedmówca ma rację - żeby grać cokolwiek, to trzeba się nauczyć podstawowych akordów. Nie chodzi mi tu o takie 'pitu-pitu', żeby cały czas grać ogniskowe przyśpiewki. Po prostu trzeba je znać i umieć szybko poruszać się między nimi. Wiele zespołów na ich podstawie układa partie gitary prowadzącej.

Cytuj:
W ostateczności jescze Stariway To Heaven.
Jak ktoś, kto dopiero 'kupuje sobie gitare' nauczy się 'na dzień dobry' całego utworu stairway to heaven, to zgole się na łyso. Musiałby mieć wyjątkowe samozaparcie, wyjątkową silną wolę i nieodkryty talent.

Podoba mi się zdanie rippera - "Przy pomocy samego GP nigdy nie nauczysz się GRAĆ (ZAGRAĆ owszem, ale to inna bajka)."
Ma w sobie wiele sensu.

Co polecam?
Nightwish - Eramaajarvi,
KAT - Lza dla cieniow minionych,
Dom wschodzącego słońca,
Utwory T Love.

Chwilowo nic wiecej łatwego nie przychodzi mi do glowy.

Od razu odradzam uczenia sie na początku takich utworów, jak "Nothing else matters" czy "Stairway to heaven". Tylko się zniechęcisz, a dobrze i tak nie będziesz tego grał bez porządnego ogrania instrumentu i porządnych podstaw.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem