Cytuj:
paladin - krolewski rycerz wiec czemu mialby nie atakowac w zwarciu?
|
Tak samo jak casterzy-magic-melee.
Z tym że pal od początku gry miał smykałkę do broni dystansowych, a przykre jest to, że broń dystansowa jest mocniejsza w zwarciu od "lepszych" broni białych, bo przebija tarczę.
A te "wiec czemu mialby nie atakowac w zwarciu?" odbieram jako założenie, że używa głównie broni białej, co jest nieprawdą (oczywiście może, ale efekt jest raczej słaby - przydawał się kiedyś na zabijanie potworów-gówien). On rzuca oszczepem w zwarciu!!
Cytuj:
Moze ma troche tansze hunty niz knight, ale za to nie moze szybko expic.
|
Trochę dużo. Ale prawda, że z PG u niego słabiej.
Cytuj:
dla porownania 180 ed 200-250k
|
Nie jestem specem, ale spytam - gdzie?
Cytuj:
ek pewnie 400k moze wyciagnac
|
Behemoty? Ale to chyba ogromny waste.
Cytuj:
Paladin musi co chwile latac uzupelniac amunicje
|
Musiał (jeżeli nie brał w bagu). Chyba że dla Ciebie 2-3h to chwila (również może brać w bagu).
Cytuj:
Popatrzcie na wszystkie aspekty, a pozniej mowcie kto jest najlepszy.
|
Średnie hity, ale pomijają shield. Silne i tanie leczenie. Atak dystansowy z możliwością noszenia shielda.
Cytuj:
Moim zdaniem najlepsza profesja w tej chwili jest knight.
|
Mocniejsze hity, ale redukowane przez shield. Przeciętne i drogie leczenie. Atak w zwarciu z tarczą. Mocny atak obszarowy.
Ps. Jeżeli się nie mylę, to ten update osłabi siłę fierce berserka.
Żywiołowe dmg UE itp. czarów sprawi, że będą one jeszcze groźniejsze w PvP.
Mam nadzieję tylko, że UH'y będą tak zjechane, że paladynom stanie się tak samo opłacalne picie SHP jak używanie e-vity.
Wtedy byłoby dobrze. Pal nie byłby sam sobie blokerem, chyba że solo/na słabych potworach.
Cytuj:
To royal speary w zalozeniu byly dla low lvli, kiedys palek placil za bolty 3 gp each i jakos nie narzekal a teraz macie p bolty po 6 gp i jeszcze placzecie
|
Podsunąłeś mi śmieszny pomysł. Zrobić, żeby max lvl użycia RS był 60, a powyżej tego lvla dmg był coraz gorszy, tak jak w przypadku walenia z broni przed lvl potrzebnym do jej użycia.