Niemogłem se pograć bo usuneli (te Po***by z WoW) mi konto bo nielogowałem sie do gry 1 dnia ! Ale z tego co słyszałem gra jest PIEKIELNIE NUDNA !!! jedyna rozrywka to zwiedzanie świata !!! CO ZA KICZ !!! Serdecznie odradzam w to coś grać chyba że masz w cholere kasy ! i niemasz na co wydawać. Ale za to radze grać w Guild Wars !!! (już 150 raz to polecam) ... grałem w World Preview Event GW i jest MEGASTYCZNE !!!! A jeszcze jeden gigantyczny plus GW to... Grafika 20 razy lepsza niż WoW, No i płacisz !!! TYLKO !!! RAZ !!!! co jest najważniejsze dla 90% Polaków ! (kupujesz tylko płytke... czyli cd-key za 49.99$ ... co już jest dosyć mało ...kurs dolara słabnie, chyba wynosi coś teraz z 3,40 zł .. czyż nie i jak tak to gra będzie kosztować w PLN 159.97 zł . ) . Gra ma wyjść na początku 2005 roku (początek lutego). A taki mały opis gry to: TAm jak chcesz być SOLO (grać SOLO) to raczej nie dla ciebie... tam sie gra w 80% w teamie !!! (można grać w solo ale to nietaka zabawa jest

). No i jest dość dużo profesji plx plx

(ale tylko 1 rasa

, ludzie),profesje to np. Warrior, Ranger, Elementalist, Necromancer, Monk no i jest jeszcze inny WIELKI plus !!!! Niedość że każda profesja (Pierwsza, najważniesza ale to zaraz wyjaśnie) wygląda inaczej np. Necromancer o Bladej skórze, lub warrior mocno umięśniony (no może nie tak mocno) ale jest też takie coś że można mieć 2 profesje naraz ...np. Warrior/Monk (ja nim grałem

... musze też powiedzieć że chyba miałem najlepszy topór w grze

... 3~14

tyle że -46% critical hit :/ ) , czyli Warrior (najważniejsza forma mojej postaci.. najwięcej skilli ... cech np. Sword Mastery, Club Master i Axe MAstery, Strenght itp. no i z 3-4 skille monka ... Buff (niepamiętam jak sie nazywało więc dam najczęściej używane), Heal i inne). Gra ma także fabułe :O (nie to co niektóre ...większość MMORPG) czyli pierwsza misja w tym WPE (world preview event) to bylo dojść do wioski i ocalić ją pierw przed Umarłymi , potem podążać do zamku i tak samo go obronić (co nie było łatwe na 15 lvl-u (z takim sie zaczynało gre na WPE) ) i gdy sie to wykonało zostało sie przyjętym (niby) do White Mantle (taka armia) z którymi potem sie walczyło !!! ponieważ w pewnej misji ratowałeś razem z nimi Wybrańców ! którzy byli przeznaczeni na ...niepamiętam , WM (White Mantle) chcieli ich zabić ... co sie okazywało w jeden z bitew z ich Generałem... to bylo wyzwanie z 10 razy próbowaliśmy ... wkońcu sie udało

.
Dobra koniec opisu misji

. To nawet nie ten topic ... ale jeszcze dodam że POTWORY !!! są PIĘKNIE dopracowane... np. wystające kości itp (u umarlaków) ... wszystko piękne !!! no i co najważniesjze, patrząc na tytuł gry (GUILD WARS...) wiadomo że tam są guilde i wojny przeciwko im ... A to jest piękne . W wojnie międy guildiami mogą brać tylko 2 guildie (w WPE tylko tak było... niewiem jak bedzie normalnie) walki były zacięte !!! oj jak ja uwielbiałem walczyć

. No i była Arena Gladiatorów, na których zostawałeś wybrany losowo do loswoej drużyny

i walczyłeś .. pierw (przed niedzielą ... od piątku do soboty wieczór) w 4vs4 ... potem w niedziele (ostatni dzień WPE) 8vs8 no i expa sie dostawało za zabicie kogoś... (ale i tak mi to nic niedawało bo miałem max lvl.

(20) ) , były także Katakumby... (dokładnie nie czaje czemu taka nazwa) była to też PvP ... dobierało sie tam teama (tak jak na misjach) i sie wyruszało na arene by wlaczyć przeciwko innym teamom (max teamów na 1 mapie co pamiętam to były 4... 8 osobowe drużyny + Ancient Ghost co nawalał z łuku (po 8 mi zabierał ... 250 hp miałem czyli nic to niebyło dla mnie) no i czasem Priest (jeśli był żywy to chyba co 1 minute ożywiał wszystkich martwych a jeśli martwy... kiepsko wtedy bo tylko gracze mogą wskrzesić ...) ... No dobra powiem jedno, Guild Wars to najlepsza gra w jaką grałem (tibia nawet wymięka).
Uwaga moje oceny o WoW są tylko wzięte z ponad 100 innych wypowiedzi...