Ja bym był osobiście za możliwością zaklinania armora na podobnej zasadzie. Tzn. używam ognistego kamienia na DSM, to mam resa arm/2 zaokrąglając w górę (DSM - 8%, B-robe 6%, E-plate 9%) i równocześnie zmniejszałoby przeciwnego (ziemia-energia, lód-ogień) resa o taki sam %. 100 ładunków.
Ps. Ogólnie teraz resy są ważne (szczególnie dla postaci z małym max hp), bo UE i temu podobne spelle mają teraz dmg żywiołowy, a więc SSA gówno da!
Edit:
To jednak troszkę denerwujące, że lodowy kilt będzie miał armora jak c/k-legi.
Dobrze, że armor z ss jest na poziomie b-robe.
Jednak pomysł jest dużym +. Wreszcie będą itemy dla casterów, którzy będą nosili swoje szmatki z resami. Mam nadzieję, że w niedługim czasie Cip dojdzie do wniosku, by wszystko powyżej k-armor dać do użytku wyłącznie palowi i kinie oraz stworzyć kilka lepszych armów wyłącznie dla kiny (osobiście, to bym podniósł arm demon armor i MPA)
Cytuj:
Skoro magowie stracili możliwość zadawania znacznie większych obrażeń, dlaczego nie mieliby stracić 'możliwości' otrzymywania znacznie większych obrażeń?
|
Caster dostanie z każdego czaru żywiołowego identyczny dmg, jak pal czy knight.
Jeżeli chodzi o melee, to przed upem każdy sorc odpalał ful def i wyśmiewał 2x lepszego lvl'em knighta.