Apsolutnie nie, każdy ma prawo do wyżalenia się! Zarówno facc i pacc się żalą i to z bardzo podobnych przyczyn. Nie wiem Bloodwin od kiedy grasz w Tibię(ja już czynnie nie gram, tylko czasami wchodzę sobie zobaczyć co i jak, przed upem oczywiście się interesuję, co się zmieni; może warto wrócić do gry? Ale zjawisko żalenia się było zawszy, jak widać jest i będzię), (oczywiście przede wszystkim nooby się żalą- że tak to nazwę) a schemat żalenia się jest zawsze taki sam:
-facc- "kurcze, znowu nic mi nie dali, ale kila, ta gra jest glupia", na to pacc mu odpowiada: "bys zabulił byś miał".
-pacc- "ale kijowy update, teraz to całkiem tą Tibie zchrzanili, ta już jest kompletny OTS", na to facc- "hehe i tylko wyrzuciłeś kasę w błoto, ja se wole pograć na OTSie".
Ale zarówno pacc i facc dalej będą grać w tą grę i będą narzekać.
Myślę, że większym problemem jest pisanie, że Tibia schodzi na psy, że już ludzie przestają grać, że to OTS- to mówią zarówno pacc jak i facc, a kończy się tylko zmianą profesji- pamiętam jak kiedyś było wszędzie dużo knightów, bo była to najłatwiejsza profesja- dali ograniczenia ze skillami- było pełno magów- dali SP- znowu knighci- dali różdżki- pełno magów- ostatni update- pełno knightów i palków- a teraz mogę się tylko domyślać, że będzie pełno magów i palków.
Ale pomimo tego wszystkiego to i tak jestem za niezakazywaniem niczego- każdy ma prawo do wyżalania się do wypowiedzi i każdego należy szanować.
Tematy w sztylu "co sądzisz o update" n razy powielane tylko prowokują takich ludzi do powielania swoich opini (dobrze, że na tym forum nie ma czegoś takiego jak licznik postów, bo spam byłby niesamowity).
Ja raczej zaapalowałbym o niepisanie tego typu postów (czyt. nie żalenie się), oraz własne niekrytykowanie ludzi posty takie piszących, ponieważ tylko ich prowokujemy do dyskusji na ten temat, jakaś kultura musi być (jak nie czyjaś to moja(czyt. każdego dla siebie)).

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
|