Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziemniax
Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)
Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)
Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)
Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)
Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)
Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)
Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)
Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)
PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)
PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)
|
Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Grafika- zgadzam się
Dźwięk- zgadzam się
Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy (ogólnego stanu nie znam)
Społeczność- zgadzam się
Możliwości w grze- zgadzam się
Świat- zgadzam się
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
PvP- to jest właśnie główny zarzut do Tibii, gdy ktoś kończy z tą grą "padłem, straciłem XXXk expa, nie gram" tak to niestety wygląda, a właśnie wszystko przez to, że zamiast patrzeć na to jako zabawę, ludzie PGują całymi dniami, ja gdy padam jakoś się nie załamuje, straciłem to odrobię. Wszystko zależy tak jak kiedyś powiedziałem od ludzi, nie od gry. To nie zmienia faktu, że po UP 7.8 w Tibii nie ma PvP.
PvE- tu się pozwolę niezgodzić, bo jeśli są wojny to jeśli ktoś tam pada, to nikt na to nie zwraca uwagi, trzeba walczyć dalej. Co do wojen i itp dałbym 1:1.
Wiem, że Tibia jest gorsza, nigdy nie twierdziłem, że jest lepsza, ale nie można mówić, że jest to daremna gra i tyle. Bo jeśli mielibyśmy robić "równe" porównanie WoW'a z jakąś grą powinniśmy je porównywać z LOTR Online. Zagraj w LOTR zmienisz zdanie o WoWie.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!
NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!
You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.