Cytuj:
*Zeczy nie realne etc. - To jest fake, fantazy wiec nie wszystko bedzie wedlug praw fizyki i etc. Czasem musi byc troche bajeru. Tego przykladem jest tylko ten shuriken. Owszem za durzo takich bajerow moze zepsuc caly fake i bedzie BLE ale to tylko jedna sytuacja.
|
Piękny zrobiłeś start fake - shurikenem odrywasz głowę.
Na to nie popatrzyłeś?
Cytuj:
Co do tych spiacych zolnierzy na warcie to co jest nie tak? Nie moga sobie zasnac po kilkugodzinnym staniu.
|
Przy bramie miasta?
Za to by mieli taką chłostę, że ich plecy by były krwistym kawałkiem mięsa. Oni pilnują wejścia do miasta, jednego z kluczowych punktów obrony i bezpieczeństwa. A kilkugodzinne stanie nie ma tu nic do rzeczy - nie patrz standardami nowoczesności.
Cytuj:
Zgodze sie jednak z tym zgubieniem osoby ktora jest przed nami 20m. ale tak jak mowilem to tylko opowiadanie.
|
Cooo?
Tylko?
O czym ty w ogóle mówisz?
Jeszcze raz, bo albo <censored> <censored> <censored> Mcensored> albo cię nie rozumiem.
Cytuj:
*Koles ktory (...) - Tu tez nie wiem o co ci lazi. Specjalnie zrobilem tak zeby ta miske niechcacy wywrucil. Co z tego ze go potem przeprosil? Troche bezpodstawne ale dobra tam.
|
Czyli po prostu - zero logiki, zero realizmu, dzieje się wszystko tak, bo ty tak chcesz?
Żenada.
A z przeprosinami - koleś jeszcze zapewne ucieka, a tu zatrzymuje się by przeprosić za miskę O_o
Cytuj:
Co do przeskakiwania przez dachy, to przeskoczyl tylko jeden dach. I co z tego ze go przeskoczyl?
|
Przeskoczył jeden = przeskoczy więcej. Poza tym przeskoczył całą (szeroką) ulicę. I to z tego, że już jest arcywybitny na tle reszty i czuć smród super hero, bo od początku widać kompletny brak zbalansowania. I 2 bezczelne efekty (shuriken i skok) na samym początku fake.
Cytuj:
Mnie sie tam podoba.
|
Żal...
Jak ci się spodoba jakiś kompletny kretynizm, bo sie naoglądasz kolejnego anime to też go dasz?
Cytuj:
*Na co polowal mysliwy za miastem? - Jak to na co? Na niedzwiedzie, wilki, sarny i kroliki rzecz jasna
|
I na to potrzebował niesamowitych, wzmacnianych ultra potężną magią pułapek?
rotfl...
Na króliki i zające się zakłada takie małe cusie (nie pamietam jak się to nazywało) z linki. Sarny i ew. Wilki - sidła. A na niedźwiedzie się poluje z bronią w ręku.
Pomijam fakt, że niedźwiedzie nie chodzą w pobliżach miast.
Cytuj:
*Wiezienie jest zbudowane (...) - Zgodze sie ze jest male. Jakos tak wyszlo. Co do jego architektory i z tego czego zostal zbudowany to jakie to ma znaczenie ze podloga jest drewniana?
|
zgon na miejscu...
Drewnianą podłogę możesz zniszczyć, możesz wyjąc panel i sprawić, że będzie to podstawowa broń jak podejdzie strażnik. No i możesz też ewentualnie zejść na poziom fundamentów.
Aha i teraz zauważyłem - Yruzan ma zwykłe okno w celi... n/c
Cytuj:
reszta zauwaz ze sciany sa na dole zrobione z kamienia a od gory maja konstrukcje drewniana.
|
O to też mi chodziło. To też solidne nie jest.
Cytuj:
Przeciez jak sa straznicy w wiezieniu to nikt sie nie przekopie w 2 sec. przez drewniana podloge.
|
Nie chodzi tu o przekopanie. Poza tym więzienie to nie bramy miejskie - tutaj strażnicy śpią choć część nocy. Bo co mają robić?
A takie wydobywanie paneli nie jest (może poza poszczególnymi momentami) specjalnie głośną robotą.
Cytuj:
*Krol nie ma decyzji (...) - O tym przekonasz sie w nastepnych partach wiec nie nazekaj
|
Co to za argument?
Król nic nie mógł zrobić? Nic.
Czyli kpina i żenada.
Cytuj:
*Najlepsi zolnierze szwendaja sie po miescie - Moze nie najlepsi ale tak szfedaja sie i to nie bez przyczyny. Grales moze w Robin Hood Legenda Sheerwood (stara gierka xD)? Bo jak tak to bedziesz wiedzial o co mi chodzi. Ci zolnierze maj na celu chodzenie (patrolowanie) czy wszystko jest w miescie ok. Czy nie ma bujek etc.
|
BUAHAHAHAHAHA!
Co to za argument? Odwołujesz się do jakiejś starej gierki? Co ona ma wspólnego z rzeczywistością?
Nic. Wiem, bo pamiętam tamtą grę.
Stary - patrolowaniem, itd. zajmują się co najwyżej garnizony miejskie, nie lepsze/elitarne oddziały!
Cytuj:
*Akiro sie nie zgadza na ucieczke przez swoja ciezarna zone - O tym rowniesz dowiesz sie podczas rozwoju fabuly. Wszystko sie okaze i bedzie ok wiec tu tez mi nie marudz
|
Jesteś super. </sarkazm>
Ale on zrobił to co zrobił, a my nic nie wiemy co się stało.
Czyj to jest błąd?
Twój.
Cytuj:
*Akcja w skrócie - koleś zabija, ucieka, trafia do więzienia, ucieka, walczy, okazuje się, ze jest demonem, idzie dalej. - Omg. Tak jak napisalem i widac to dopiero drugi part wiec nie ma sie czego spodziewac. Ale rozumiem cie.
|
Tutaj akurat poczekam, później będzie wiecej argumentów, bo nie wierze, że zrobisz nagle coś ultra.
Nie po tym co pokazujesz.
Cytuj:
*wszyscy wiedzą wszystko o głównym bohaterze - nie nie wszyscy. Tylko niektorzy (Ten debilny Demon i Meraya). Zreszta to tez wszystko bedzie p[odczas fabuly...
|
2 grupy obcych - to wystarczająco dużo.
Ale ciekawi mnie jak to będziesz próbował wytłumacyzć.
Cytuj:
No to jest moje zdanie. Moze ci sie nie podobac, bo masz takie prawo ale wedlug mnie uwzioles sie na mnie i wypominasz jakies szczeguly. Tak jak mowilem to twoje zdanie i nie bede sie wyklucac.
|
Uwziąłem? Jakbym się uwziął to bym pisał psota 2 godziny i wynalazł każdy szczególik i każdy drobniutki błędzik jaki mogłeś zrobić. I wypisał połowę ortów i rotflował lub się łamał.
Miło, ze wiesz o moich odczuciach co do innych więcej ode mnie.
Ogólnie:
Swoją odpowiedzią pokazałeś, że nie masz bladego pojęcia o czym tworzysz. Robisz rzeczy, ponieważ tak chcesz aby było i już.
To z góry skazuje twój fake na porażkę, jeśli chciałbyś coś konkretnego osiągnąć.
Brutalnie, ale nie ma się w tej kwestii co okłamywać.
Lepiej sie doedukuj, korzystaj z firefoxa (sprawdzanie błędów) i zacznij robić nowy fake