Witam jest to mój pierwszy poradnik o expieniu na Cyklopach ! Będzie to krótki poradnik i wszystko będzie dokładnie opisane.
Spis Treści :
Początek
Cyklop
1: Czy opłaca się expić na cyklopach ?
2: Taktyki, występowanie i loot.
No to możemy zaczynać !
Początek
Cyklop jak i stone golem nie są trudnymi potworami. Wystarczą dobre skille i wyposażenie, a potwory te nie będą dla was zagrożeniem.
Czy opłaca się expić na cyklopach ?
Odpowiedź brzmi tak! Cyklop nie jest trudnym potworem a loot jest niezły jak dla słabszych graczy. Doświadczenie też nie jest małe !
Można na nich szybko wbić większy poziom bez straty złota !
Przekonaj się !
Taktyki, występowanie i loot
Jak już wcześniej pisałem, Cyklop nie jest trudnym do zabicia potworem. Najczęściej expią na nich Magowie, Druidzi jak i Łucznicy. Magowie, Druidzi i Łucznicy nie muszą mieć dobrych poziomów. Te profesje uciekają od cyklopa i w niego walą, natomiast Rycerz musi się zaopatrzyć w lepszą zbroję, tarczę i miecz. Jeżeli nie chcecie tracić dużo życia musicie spełniać te Wymagania :
Knight : 15+ level Plate set minimum 50/50 skille minimum
Palladyn : 15+ level Plate set minimum 50 distance minimum
Sorcerer,Druid : 13+ level Wand of Dragonbreath, MoonLight Rod
Cyklop może zadać rany nawet do 80 hp ! Więc dla knighta polecam
Knight Set. Sorcerer i druid muszą znaleźć miejsce do ucieczki tak aby w tyle nie pojawił się drugi Cyklop. No i to tyle o taktykach !
Cyklop nie jest takim trudnym potworem !
Teraz co nieco o loocie!
Z cyklopa wylatuje żywność co jest plusem (nie musimy kupować dużo w sklepie.) Wylatuje też Dark helmet (Jest warty 300gp) , Club Ring (Też można sprzedać) i Halberd !
Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowiska to Cyclopolis i Mount Sterum!
To już ! Cyklop nie jest aż taki silny ! A można na nim sporo zarobić !
Dziękuje za przeczytanie

i proszę mnie zbyt ostro nie oceniać, jest to mój pierwszy poradnik !