Zobacz pojedynczy post
stary 15-12-2007, 17:28   #18
leopard
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Extari Pokaż post
Grałeś chociaż ek po updacie?? Bo chyba nie
Ja expie tam gdzie expiłem przed updatem <stone or tar tomb za tp> i jakoś nie mam waste a raczej w miarę duży zysk i nie "używam" do expa ED
Nie narzekam na ten update bo po prostu gra mi się dobrze i tyle.

Co do topicu to fajny filmik xD
Mówisz o średnich expach, ale są też takie potworki jak demony itp gdzie musisz leczyć się ghp. Według mnie "udupili" strasznie knighów, zobaczcie na filmikiz wojn/pk'wań kto najczęściej pada? co chwile jakis 100+/200+ knight leży i to nie od jakiegoś wielkiego teamu, grupka sorców spamująca sdkami, nieważne jakie gracz knightem miał by umiejętności, nie może poprostu się wykazać bo i tak nie ma szans wyleczyć sie tymi ghp, co widać na filmikach jak w ciągu parunastu sekund hp knighta w trapie spada co raz niżej. I tylko chodzi mi o knightów bo to naprawde wielkie udupienie nas. Knighta cechowało to, że tanio expi i ciężko go ubić, ale nie mógł jakoś bardzo szybko expić i dawać mega combo, teraz expi się troche drożej, na potworach pokroju demony dużo bardziej drożej, już nie jest go ciężko ubić, powiedział bym że najprościej, wiadomo nie od dziś że bardzo dużo osób używa boty, knightowi ciężko uciec magowi z "utani gran hur", dostanie trapa to i tak padnie, sorca ciężej trapnąć bo jest naprawdę bardzo szybki, do tego mana potiony które daja 300 many i bot na stone skin amulety i nawet ciężko ubić. W pallu jedyna rzecz zła według mnie to assasin stars, broń która ma 65 ataku taka tania? I jeszce się nie łamie za pierwszym rzutem. 100 gp jedna gwiazdka to za mało, 100 as/10k, assasin stars można przyrównać do run sd, założmy, że 1 assasin star starczy na 6 rzutów(to jest x wartość, nie wiem na ile średni rzutów starcza) 6 rzutów= 6*300dmg=1800dmg(często wchodzą hity 400+ z as) 1800dmg - koszt 100gp, mag niech wali z sd średnio za 450, 1800/450=4 strały=1 1/3 sd=433gp. jak widać assasin stars są za tanie i moim zdaniem powinny łamać się za pierwszym strzałem. Skoro assasin stars takie tanie są i nie łamią sie za pierwszym rzutem, to cipsoft też powinien ice rapiery wprowadzić żeby od NPC można było je kupywać za 100gp 1 i nie powinien łamać się za pierwszym uderzeniem(PS Ice rapier ma 60 ataku, a assasin star 65)Oczywiście to by było głupie, no ale przyrównuję to do assasin stars Widziałem już film jak 3 pallów około 100 lvla expią na demonach, teraz nie ma szans żeby wasteować w taki sposób jak oni to robili, jedynie co tracili to troche many jak demek walnął jakiś czar obszarowy, ale to naprawdę bardzo mało tracili many na jednego demona. Drugą sprawą jest to że wiele ludzi narzeka za speary, gwiazdki mają zasięg 4sqm, pall powinien używać boltów, strzał, a speary/gwiazdki to takie ulepszenie, przed LETNIM update speary w ogóle nie były wykorzystywane, bo trzeba było je podnosić manualnie z ziemi, ulepszyli to że autoatycznie wracały do ręki i wtedy wszyscy zaczęli korzystać ze spearów, musieli to poprawić, według mnie trafnie cipsoft zrobił zeby wprowadzić 4sqm zasięgu, to jest nadal dużo. Na speary narzekają tylko Ci co chyba zaczęli grać pallem po update i expili tylko xe spearami. Ulepszenie magów, bardzo dobry pomysł, nie mam nic przeciwko temu, mag był bardzo drogi w expieniu, mało kiedy się zwracało, teraz się to zmieni.

Ostatnio edytowany przez leopard - 15-12-2007 o 17:39.
leopard jest offline   Odpowiedz z Cytatem