Jak to czytam to przestaje się dziwić czemu kumple mówili na to "n00b forum".
Nie będę udawał jakiegos asa Tibii (w końcu gram tylko rok) ale juz widzę tu sporo wypowiedzi co najmniej bezsensownych.
Dość bezproduktywnej krytyki, przejdźmy do rzeczy:
czaszki:
1. ułatwią nieco rozpoznawanie PK, ale tak naprawde tylko tych głupszych, inni będą zabijali po prostu limit albo tuż ponizej
2. jesli chodzi o trening: utrudnią zycie, chociaż nieznacznie, paladynom, (wreszcie) bo rycerz moze faktycznie trenowac z potworkami, a palek (nie mówie o czyms co dopiero kiedyś sie palkiem stanie, tj jakimś 30 czy 40 lvlu) potwory jakie sie nadają do treningu zabija nawet spear'ami zbyt szybko żeby mógl sobie nabic skille bez treningu z ludźmi (inna sprawa że najwazniejszy skill nabija i tak w czasie polowania)
3. ogólnie mają raczej więcej zalet niz wad, chociaż przed wprowadzeniem systemu trudno jednoznacznie ocenić
rozłączenie:
15 minut... moze dużo może mało, jeśli jakoś uniemożliwią wykorzystywanie macro to pomysł godny najwyższej pochwały, jeśli nie... i tak będzie mniej afk trenujących niż teraz
AoLe:
powinien byc na terenie pacc only jeden kapłan z blessingiem ratującym cały exp, skille i maglvl (na temat sprzętu nie mam zdania)
dlaczego w formie blessinga a nie dotychczasowej?
żeby nikt nie nosił przy sobie plecaka rezerwowych, co się zdarza.
dlaczego na pacc area?
AoL był w założeniu dla pacców a i tak połowa facc go używała, no może trochę mniej niż połowa.
dlaczego cały exp/mag/skille?
Jakoś nie widzę w wypowiedziach kogoś kto zginąl
bez AoLa na lvlu 70... czy choćby 50!
na lvl 20 można za przeproszeniem olać zgon bez żadnej ochrony bo to raptem 10k expa
już na lvl 50 3% straty expa to około 60K więc żal, bo to jedno średnie polowanie a 50k gp i tak sie zużyło
na lvl 70 to już ponad 150k expa więc zaczyna boleć
a nawet nie wspomnę ile by straciła Bubble
a spójrzmy na maglvl: przy maglvl nawet 60 (nie wspomnę wyżej) 3% to jakieś 30k mana spend. dal niewtajemniczonych: 30k mana spend to około 34 godzin bez wchodzenia do pz, przerw w czarowaniu i braków żywności dla promowanego maga, ponad 50 godzin dla niepromowanego.
Przy skillach trudniej policzyć dokładnie, ale już około 80 jak sądzę nawet 3% straty skillpointów może oznaczać 2 punkty straty wysokości skilla (nie jestem tego pewny, jeśli ktoś ma rycka/palla i zginąl bez AoLa przy skillu około 90 niech poda ile punktów stracił to z grubsza będzie można policzyć)
A to i tak przy założeniu że postać wydała 50k na komplet blessingów!
nowe taktyki potworów:
nie powiem żebym miał nadzieję że mi to ułatwi zdobywanie expa, ale mimo wszystko jestem za, zdecydowanie uprzyjemni to grę
Na temat posta nieco wcześniej: "zrobię lvl 17 i idziemy z kumplami na PK" czy jakoś podobnie: ROTFL!!!
Na temat posta "jestem zdeklarowanym PK" czy coś takiego: jak grasz na Eternii to podaj nick, może się spotkamy
Przepraszam że się tak rozpisałem ale nie wytrzymałem niektórych wypowiedzi. Jak znajdę jakiś ciekawy temat zanim zapomnę loginu i hasłą na to forum to się jeszcze odezwę. pa!