Zobacz pojedynczy post
stary 18-12-2007, 18:59   #480
Johnny121
Użytkownik Forum

Johnny121's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2007

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek26111 Pokaż post
Nie no kurde to mnie rozbawiles Nie chce sie z toba klocic bo juz sam fakt ze sluchasz metalu w dobie wszechobecnego (99,9999% muzyki) popu, techno i hiphopu zasluguje na wielki szacunek. Ale naprawde uwierz mi ze ten kawalek z old-school thrashem nie ma prawie nic wspolnego, duzo bardziej przypomina mi tworczosc korna. Ten riff zagrany po slowach "can't bring me down" brzmi jakby został żywcem skopiowany z korna. A korn to raczej old-school thrash nie jest, ba to nawet metal nie jest.

o Sadusie tak bym sie wyrazil: perkusiste ma standardowego, basiste to nawet niezlego (przynajmniej na wczesniejszych albumach), ale cale brzmienie rujnują proste riffy typowe dla stylu mallcore/nu metal oraz wokale wspomagane syntezatorem.
Do Korna trochę mu brakuje tej "syfiastości" Ja sam jako słuchacz głównie thrashu, mam już z lekka wyrobiony słuch i patrzę na to z mniejszą krytką ;] Chociaż niezbyt trawię soft thrash(za wyjątkiem Heathen) i prog thrash (za wyjątkiem Mekong Delta). Uwielbiam klasykę i jak już wcześniej wspomniałem różnorakie coverbandy tejże klasyki. Chociaż od czasu do czasu wpadnie jakieś nowsze brzmienie Oprócz thrashu słucham klasyki heavy metalu (wszelakie Irony, Metal Czercze, etc), no i Deathu, Blacku z Grindem (w tej trójce moja wiedza jest dosyć ograniczona ). Nie trawię wszelakich gejostw (KoRny, HammerFalle, inny power/symphonic gówno, wyjątkiem jest stary Helloween i stary Blind Guardian). No, to tak po krótce :>

www.lastfm.pl/user/heidar666

Municipal Waste - Unleash The Bastards

Młode chłopaki, a dają popalić