Witam.
Emocje związane z "Aferom SoFową" już powoli wygasają. Ludzie robią się coraz spokojniejsi, a liczba rookstayerów powoli wraca do normy. Chciałbym jednak jeszcze na trochę to "szaleństwo" podtrzymać.
Klocek Clan ma zaszczyt przedstawić "X-mas Rook Event"!
Na czym on ma polegać?
Otóż przez kilka kolejnych dni (nikt nie wie jak długo i kiedy) będę umieszczał kolejne zadania tu na forum. Zadania będą się ze sobą wiązać, dlatego prawdopodobnie nie wykonanie którejś części znacznie utrudni Ci przejscie do dalszego etapu. Oczywiście na osoby (pierwsze 3) które dotrwają do końca całego eventu czeka sowita nagroda...
podobno przekracza 25k...
Etap pierwszy...
...ta księga jest wspaniała! Oprawiona w skóre z Minotaura, klamry wykonane ze złota, a kartki z najlepszej jakości pergaminu! I pomyśleć, że leżała sobie ukryta pod kamieniem przez tyle lat! Ilu ludzi musiało ją minąć. A wystarczyło sięgnąć...
...przeczytałem rozdział o animacji martwych. Taka armia mogłaby mi służyć do końca życia! Mógłbym ich użyć do obrony albo... TAK! One się nie męczą, mają wielką siłę i upór, mogę ich użyć do odkopania tego zawalonego tunelu, który podobno prowadzi do grobowca Bonecrusherów.
...dalsza część księgi zawiera niezbędne rytuały. Jednak aby je odczytać potrzebne jest jakiś klucz, hasło. Twórca księgi zabezpieczył dalsze teksty przed głupcami. Kluczem jest odpowiedź na zagadkę którą dawno temu ktoś wypisał na tablicy w pokoju Gatekeepera po drugiej stronie Kings Bridge.
...niech to Cyric pochłonie! Ludzie w wiosce mówią że tej tablicy już nie ma! Podobno jakiś czas temu Tom wypił przez pomyłkę butelke płynu do konserwacji skór ze szczurów i dostał napadu szału i zdarł tą tablicę. Następnie zaczął wykrzykiwać sprośne teksty w stosunku do Amber i wdał się w bójkę z tym ordynarnym młynarzem. Podobno tablica wylądowała w studni. Wszystko stracone? Może poproszę młynarza żeby mi wyłowił tą tablice, ale z drugiej strony, mam się narażać na te przekleństwa? Może będzie lepiej jeśli zlece znalezienie tej zagadki oraz odpowiedzi na nią Rookgaardianom. Niech się na coś w końcu przydadzą!
Wasze zadanie: Znaleźć tablice, odczytać i rozwiązać zagadkę.
Czas: Zadanie zaczyna się właśnie teraz.
Quest items niezbędne do przejścia do kolejnego etapu: Tablica oraz scroll z odpowiedzią.
Powodzenia.
EDIT
Oczywiście możecie sobie pomagać jak chcecie. Spoile? Czemu nie? Tylko pomyślcie? Czy warto dawać innym szanse aby was przegonili i zgarnęli nagrodę z przed nosa?
EDIT2
Niedopatrzenie z mojej strony. Świat na którym dzieje się ta akcja to oczywiście Titania. Tak dla ścisłości

Już pierwsza osoba odnalazła tablice!