Serdecznie witam i pozdrawiam. Jestem mile zaskoczony nadzwyczaj poprawnym językowo postem autora tematu! Tym, którzy mają z tym problem polecam
mój poradnik.
Czym prędzej jednak przechodzę do sedna sprawy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keira More
Jednak zadajcie sobie pytanie "Czym by była Tibia bez zmian?" Bylibyśmy pozbawieni tego czekania na newsy dt. new update, nie było by emocji i tajemnicy.
|
Jeszcze raz pragnę zaznaczyć, że nie powinniśmy traktować krytyki update'u jako jednoznaczne potępienie jakichkolwiek zmian. Uaktualnienia są potrzebne, jednak CipSoft wprowadza je nie zawsze w takiej formie, jakiej byśmy sobie życzyli. Osobiście uważam, że Zimowy Update 2007 był jednym z nich, jego zawartość pozostawia wiele do życzenia. Nie zmienia to jednak faktu, że uaktualnienia dodawane dwa razy do roku są wielkim wydarzeniem, na które z napięciem czekają wszyscy gracze i które wpisało się już w swoistą tibijską "tradycję".
W kwestii działań CipSoftu zgadzam się z Panem Moderatorem Vilem. Oddał on zręcznie w kilku trafnych pytaniach obawy o przyszłość Tibii, które podzielam także ja.
Na koniec, aby zahaczyć o konkrety, przypomnę pewne spostrzeżenie, którego już pewnie wielu z Was dokonało. A mianowicie, zauważyłem, że CipSoft, zwiększając siłę poszczególnych profesji, stosuje sztuczkę, która polega na "ależ mój sork szybko teraz expi! Nabije szybko parę leveli i wyruszę na prawdziwe przygody!" A trzeba zauważyć, że po uaktualnieniu przeciętny mag na 24 poziomie bije jak szczury potwory, które jeszcze dwa tygodnie temu omijał szerokim łukiem. I żaden przeciętny gracz nie zauważy, że jego zwiększona moc nie jest niczym wyjątkowym wobec pnących się w górę jak wieżowce Warszawy trzechsetnych leveli. Spójrzmy jednak na jakość, wieżowców i intelektu tychże mocarzy - w obu przypadkach marna...
Dziękuję na uwagę,
Foxbee