Zobacz pojedynczy post
stary 21-12-2007, 01:42   #71
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
Na 45 minutowych zajęciach w szkole nikt nie jest w stanie nauczyć się pisać wypracować, esejów, rozprawek. Tylko pisząc je w domu, mając motywację (ocena) można nabrać wprawy w ich pisaniu. Na lekcji nauczyciel może co najwyżej przedstawić schemat pisania, ale nie nauczyć. Teoria bez praktyki nie jest nic warta.
"Dzięki" interwencji rzecznika praw ucznia zdawalność matur może drastycznie spaść. Zamiast pomagać uczniom, zaszkodzi nam.
Tu chodzi o jezyk polski... osobiscie nigdy nie mialem problemow z pisanem wypracowan oraz innych prac pisemnych na polski, wrecz sprawialy mi one przyjemnosc, moglem wyrazic w nich swoje zdanie a nauczyciel nie mogl mi obnizyc za to oceny .

Pamietaj ze istnieja takze inne przedmioty typu, biologia, geografia, chemia, fizyka itp itd.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serlos Pokaż post
Moim zdaniem w praktycznym zastosowaniu jest do bani, lecz w teoretycznym bardzo dobre
Prace domowe lepiej nas ksztaltuja. Dlaczego? Praktyka czyni mistrza. Cwiczenie pozwala lepiej zrozumiec material. To tak jak nauka pisania i czytania. Im wiecej cwiczysz tym lepiej ci to wychodzi, tyczy to sie rownież innych rzeczy, sporty itp.
W jaki sposob wiadomosc o jakiejkolwiek tkanki zwierzecej bądz jej obrazek( co juz wogole komplikuje zycuie... ) ma mi pomoc w przyslosci?

Ostatnio edytowany przez Koszyk - 21-12-2007 o 01:49.
Koszyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem