Zobacz pojedynczy post
stary 21-12-2007, 17:20   #20
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir szofer Pokaż post
Mi się update podoba, teraz Knightem nie ma nigdzie waste =) czysty profit.A ci co mówia że update zjebal knight'ów to sry ale odstajecie od prawdy...
Ta jasne... Gram 92 Rp, przedstawię dokładnie sytuacje.
112 ek: Idziemy coś huncic?
92 rp: Tak, co chcesz?
112 ek: No hydry... bo frost to waste
92 rp: Dobra isle czy hill?
112 ek: Sprawdze hill, ty isle.
~~3 minuty~~
112 ek: Hill zajety 150 ms klepie
92 rp: Isle też zajęte 140 ms klepie

Następna sytuacja:
Ide sobie na frosciki... Wchodze na resp i co widze? 72 MS KLEPIE FROSTY PRZED ARENA, dobra lekki wkurw jest no ale co tam ide dalej...resp na arenie lub na quescie kto? 165 ms ktory dzien przed upem mial 146 lvl... Szukam szukam latam latam... Gdzie są ryce? Ahaaaaa... ryce znów boca na helheim/zolwiach/piratach czy giantach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurizu Pokaż post
Paladyn :
- ekonomia pozostała bez zmian ponieważ więcej wydaje na miksturki ale zajmują one mniej capa i więcej miejsca na loot więc się wyrównuje

(...) zaś przy większym lvl leczenie może zaczyna sprawiać problemy ale i tak są inne aspekty które mówią na tak

Wniosek update wyszedł paladynom średnio bez zmian ewentualnie lekko z +
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAAHHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHA AH
Jedynym expowiskiem gdzie mi się zwraca jest gs isle, na którym ma taki elo hiper mega pro exp że heja ho i się ciesze jak mi sie jakis idiota sorc nie wbije.
Wiesz co to ekonomia? Myślisz że to, że mam mfy od 50 lvla coś da? Tak czy tak używam tych TAŃSZYCH, ktore zajmują mniej cap Powiedz mi, czy ty się wychowałeś na guardach sorcem na tibi 7.8? Każdy elo pro plejer wie, iż większość złomu spadającego np. z gsa to p army i steeliki, które jako-tako mi się mieszczą na cap gdy strace dużo rs... ale powiedz mi na huj mi ten twój cap na frostach, gdzie spadnie mi shard lub towerka?

Cytuj:
Knight
- potwory nie mają magicznego combo więc pomimo słabego leczenia na ture przy oberwaniu combo (łapa + 1 magiczny) może teraz użyc do 2 potionów i 1 uha
- tutaj jest prawdziwy fakt , ekonomicznie traci bardzo dużo zakładając że kładzie nacisk na dobry loot (przygotowania itp) zaś zwykły exp na potworach typu (scarab,dragon,małpy) zasadniczo nie daje zbytnich zmian
- knight zyskuje więcej capa i znów staje się uzależniony od druida na potężnych potworach (koniec wreście z sytuacjami gdzie 3/4 respów pozajmowane przez knightów a druid stanie się potrzebny...)

Wniosek : Knight pozyskał dużo strat ale mimo wszystko przy drobnej pomocy radzi sobie podobnie jak przed upem... jedynym problemem może być ekonomia
1. 360+206 wczoraj od frosta = 566 Jak nie wierzysz, to idz i sprawdź że DL bije combo, frost to już w ogóle robi swoje exori+wave/balle, a demon miażdży...
2. Ryc stracił więcej niż bardzo dużo, z tego co wiem przed upem, NAWET TYM LETNIM ek zwracało się gdy expili na poi, teraz z tego co widziałem nawet tam waste mają... A na frostach już żadnego nie zobaczysz solo, bo będą krzyczeć że waste.
3. Knight zyskuje gówno. Spójrz na to z innej strony... 130 ek używa softów + lekkich manasów + strong/great potionów do leczenia w krytycznych sytuacjach, widzisz tu jakąś zmiane z capem, gdybym zamiast strongów napisał uh?
Cytuj:
Balansacja postaci :
- Faktycznie Tibia 7.x to były dobre czasy zwłaszcza 7.6 ale porównując sobie aktualną Tibia z Tibią 7.x macie teraz dużo większe możliwości
Tak, to były piękne dni (7.6) gdy jebneli Xerene i 80% populacji było magami, 15% rycami, a te 5% to pale, którzy się pomylili lub nie wiedzieli że w update przed xereną tak ostro powerupneli magów...

Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 21-12-2007 o 18:10.
Xzonixek jest offline