Wniosek.
Hm.. czytajac posty grupy userow, ktorzy ostatnimi czasy widnieja jako 'nowi' zal mi po prostu dupe sciska, oczywiscie nie wszystkich, ale wiekoszsci. Polowa postow pisanych przez tych ludzi lamie regulamin, powoduje u mnie depresje i jakies dziwne, nie pohamowane ataki agresji w kierunku do tych osob. Jednak, jak juz pewnie sie domysleliscie ja nie o tym, otoz juz mowie o czym chcialem tak konkretnie napisac.
Otoz, proponowalbym aby kazdemu nowemu uzytkownikowi forum przed kazdym napisaniem posta pojawial sie regulamin forum oraz jakis zegar odliczajacy np. minute. Zanim ten czas nie minie 'kot' nie moze wybrac opcji 'przeczytalem regulamin oraz zgadzam sie z nim'.
Oczywiscie wiem, ze nawet 1/5 nie bedzie go czytala, ale moze chociaz nie swiadomie, co ktorys paragraf utkwi im w glowie, moze cos nie chcacy zapamietaja, moze chociaz czesc go przeczyta? Zawsze mozna miec taka nadzieje. A moze dzieki temu czesc tych co chcieli napisac kolejna bzdure wylaczy nasze forum i stwierdzi, ze nie bedzie dodawalo mu dodatkowego uroku marnujac kolejna minute swojego zycia, aby pozniej zostac wyzwanym od idiotow?
Dzieki za jakiekolwiek komentarze w sprawie mojego wniosku. Szczegolnie bylbym wdzieczny za komentarze starszych uzytkownikow, ludzi uzywajacych glowy, moderatorow i administratorow.
Na koncu swoich wypocin, ktore i tak pewnie pojda jak krew w piach chcialbym zaapelowac, mimo iz wiem, ze calkowicie bez celu, o to aby chociaz 1% ludzi, ktorzy nie uzywaja glowy, zaczeli to robic, bylbym naprawde wdzieczny.
Z wyrazami szacunku, do ludzi majacy mozg, Bysiek.