Opis:
Football Manager 2008 to najnowsza część najpopularniejszego managera piłkarskiego na PC i MAC, jest to także przykład, że nawet najlepsze rzeczy można jeszcze usprawnić. Twórcy – Sport Interactive korzystając ze swoich kilkunastoletnich doświadczeń wprowadzili ogromną ilość zmian zaczynając od usprawnienie interfacu zwłaszcza zaś terminarza spotkań i notatnika, przez zmiany graficzne obejmujące generowany wygląd naszych zawodników przez cały szereg zmian programowych. Zaktualizowano oczywiście składy wszystkich, przeszło 5000 zespołów którymi można będzie zarządzać. Wprowadzono możliwości rozmowy i przekazania instrukcji zawodnikom nie tylko przed każdym meczem lecz także w trakcie przerw. Wprowadzono również długo oczekiwaną możliwość nanoszenia zmian ustawienia bez konieczności pauzowania meczu. Co bardzo istotne ulepszony został też sam silnik meczowy dzięki konsultacjom z byłym reprezentantem Irlandii: Rayem Houghtonem. Przebudowano także system zarządzania własną drużyną dając managerowi większą swobodę i szerokie możliwości.
Według mnie nowy Fm jest zdecydowanie za trudny. Napastnicy zdecydowanie za często marnują 100% sytuacje. Do tego kolejnym utrudnieniem jest dobranie taktyki nie tylko do taktyki przeciwnika,ale także do rozimarów boiska na którym rozgrywany jest mecz

. Orginalna wersja jaka wyszła zawierała wiele błędów które likwiduje patch 8.0.1.
Ja po pierwszym sezonie Juentusem osiągnąłem 2 miejsce.
A Trezeguet został królem strzelców.
Teraz przygotowaniua do nowego sezonu. Moje nabytki to:
-D'Alessandro 20 mln E
-Aguero 47 mln E
U oby dwóch uaktywniłem klauzulę odejścia w kontrakcie.
Sprzedałem Almirona i Nocerino za łacznie 17 mln E
Jeśli szukacie porad,chcecie się pochwalic swoimi odkrytymi talentami lub wynikami to piszcie tutaj ;x