22-12-2007, 14:36
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bemo
czesc
mam taki problem. od jakiegos tygodnia przy graniu, czasem jest dobrze czasem zle otoz jak gram w tibie ( bo tylko na tym sie zawiecha robi), no jak juz wspomnialem, komputer sam sie zawiesza, mozna czekac w nieskonczonosc, a pomaga tylko reset kompa. nie wiem co jest tym spowodowane, myslalem ze to winamp, ale jak byl wylaczony, to tez sie zawiecha zrobila. jest to uciazliwe bo ile razy na dzien mozna wciskac RESET, teraz nawet reseta robilem jak gonil mnie GS, szczescie ze przezylem
prosze o jakies rady wskazowki, zastosuje sie do wszystkiego.
pozdro
|
Options > Graphics > Advanced. Ogranicz max. framerate do ok. 50-60 (zmniejsza zużycie procesora). Jak to nie pomoże spróbuj przeczyścić sprzęt z kurzu. Jaki komp?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Enze
czesc
mam taki problem, po zimowym update tibia sie okropnie PRZYCINA, NIE LAGUJE, mam 47lvl a chodze jak 20.
kiedys chodzilo jak marzenie, na tibi 8.0 sie lekko cielo ale dalo sie grac, teraz po prostu sie nie da
moj komp: Intel(R) celeron (R), CPU 1.70ghz 224mb ram,windows xp profesional,service pack 2, karta graf:VIA/S3G UniChrome Pro IGP
najlepsze jest to ze mam sciagniety direct X5 i X9c i open gl a tam gdzie sie te silniczki zmienia da sie tylko nacisnac directa x5
nie mam juz sily,chcialbym pograc moze nie na plynnej tibii, ale zeby jakos sie dalo, prosze o pomoc
|
Nie chce mi się sprawdzać, ale pewnie ta karta graficzna nie obsługuje DirectX 9 i OpenGla 2. 256 RAM to troche mało jak na WinXp. Twój problem wydaje mi się dość prosty: masz mały framerate. Spróbuj wejść w Options > Graphics > Advanced i tam przesunąć suwak max. framerate do 50-60. Podczas gry wciśnij kombinację Alt + F8 i zapisz jakie masz wyniki. Obawiam się, że czeka cię wymiana karty graficznej na taką, która obsługuje przynajmniej DirectX 9.
|
|
|