Zobacz pojedynczy post
stary 22-12-2007, 21:24   #34
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Z racji tego, że muszę wyjść podaje już zagadkę do etapu 3 ostatniego.
Tym razem nie ma limitu czasu.
Etap ten mogą zacząć osoby, które ukończyły etap poprzedni. Jeśli ktoś mi wyśle odpowiedzi do godziny 20:00 i będą poprawne również może zacząć etap 3. Oto dalsza część historii:

... udało mi się przedostać do wnętrza grobowca. Znajduję się przed samym sarkofagiem, jest on jednak zamknięty za pomocą jakiejś potężnej magii. Ściany grobowca wykonane są z wysokiej klasy piaskowca który wydobywa się jedynie w Ankrahmun. W skale wyryto hieroglify. Część z nich udało mi się odszyfrować. Dowiedziałem się z nich, że aby otworzyć sarkofag potrzebuje jakiegoś "talizmanu". Na odpowiedź ma mnie naprowadzić pewna zagadka umieszczona na północnej ścianie:

18 21 25 23 10 12 8 6 33 25 20 8 1 36 20 27 16 14 20 18 11 6 25 23 19 13 15 0 32 15 3 16 18 27 11 6 26 0 36 7 28 28 13 19 10 28 12 4 32

Wygląda mi to na język beholderów, tak zwany 469, co oznacza, że jestem zgubiony. Tylko te pomarszczone bestie potrafią to odczytać....

...spędziłem całą noc studiując hieroglify i zapiski. Mimo iż te liczby wyglądają na język beholderów w istocie nim nie są! Polgan użył tutaj języka swoich największych wrogów - minotaurów, a ściśle rzecz biorąc ich Magów. Z tego co wiem język ten jest dużo prostszy od języka beholderów i jak najbardziej może być zrozumiały dla zwykłych ludzi! Więc nie wszystko stracone! Potrzebuje jedynie KLUCZA do rozszyfrowania tego języka. Coś co jest ich SEKRETEM. Może te rysunki szkieletów, grobów i martwych drzew mają za zadanie naprowadzić mnie na słowo klucz.
Z tego co zrozumiałem w zagadce mowa jest o dwóch "postaciach", muszę przynieść tylko ich reprezentacje i umieścić na sarkofagu, a skarby rodziny Bonecrusherów będą MOJE!Na Vigenere'a
wielkiego matematyka! BĘDĄ MOJE!

Wasze zadanie? Otwórzcie ten sarkofag czekam na PW z odpowiedzią.

Powodzenia.

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 22-12-2007 o 23:43.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem