Zobacz pojedynczy post
stary 23-12-2007, 12:04   #44
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Taka mała dygresja odnośnie konkursu. Teraz widzę, że ludziom najwięcej czasu zajęło nie rozwiązywanie zagadek tylko czytanie. Dużo osób odpadło ponieważ nie potrafiło czytać ze zrozumieniem.

Napisałem w tekście, że tablica wpadła do studni i to ona jest celem naszych bohaterów, a co niektórzy dawali następujące odpowiedzi:
- tabliczka na wierzy waspów?
- to te tablice kolo Seymour'a?
- przynosili książki z biblioteki
- ktoś mi wpierał, że ja żądałem książki z Mino Hell!
- ktoś próbował zlootować mino leather (?????) i mi to przynieść
- jeszcze ktoś inny podnosił wszystkie kamienie na Rooku w poszukiwaniu książki

Co do drugiego etapu to otrzymywałem PW z imionami córek (jakby to coś wyjaśniało) albo np z imieniem królowej Carlin (?).

Ludziska, musicie zacząć czytać książki. Byle jakie! Lubicie Tibie? No to poczytajcie jakąś fantastyke, np R.A. Salvatore i jego sage o Drizzcie. Nie chce tu uchodzić za jakiegoś wielkiego uczonego czy specjalistę (bo mnie zaraz Scobel czy inny typ od egoistów po nazywa), ale jak macie zamiar rozwiązywać zagadki Rookgaardu, stworzone przez Knightmara, jeśli nie potraficie nawet dobrze odczytać co Klocek wymaga w swoich bździnach

PS
Widzę, że 3 zagadka sprawia trochę więcej trudności
Tak miało być. Najtrudniejsze w tym wszystkim to odnaleźć słowo klucz, które pomoże odszyfrować te cyferki
Jak już wspomniałem, wszystko ku temu naprowadza! Materiał z jakiego jest zrobiony grobowiec. Samo miejsce. Rysunki o których wspominałem. To na której ścianie jest zagadka. Musicie tylko zauważyć motyw przewodni
możliwe że słowo jest w języku angielskim.....

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem