A ja wymyśliłem super sposób i szybko na nim zarobiłem.
Jaki to pomysł? Otóż zbieramy butelki, fiolki itd. i szukamy beczki z piwem, winem i innymi alkoholami.
Dalej:
ładujemy ich cały bp (tak z 12 bp) i najpierw po qmplach mowimy, że sprzedajemy alkohol w większych ilościach.
Na początku miałem komenty: ale debil, nikt tego nie kupi itd.
Posiedziałem w tym 3 dni a potem?
Potem zacząłem ogłaszać się na trade, na każdym raidzie... dosłownie wszędzie.
I jak zarobiłem?
-backpack to wydatek rzędu 20 gp
- nazbieranie tych kilkunastu butelek to też chwila czasu /(orki wywalaja je)
- potem przytarganie i napełnianie to też chwila.
Ale:
1 bp =400 gp

Wiem, że to dziwnie brzmi, że z tym kupe roboty, ale jak nazbieramy te butelki to potem jest z górki.
W trzy dni nazbierałem pełno tego i zarobiłem łącznie 42k.
Do tego, żeby mi się robota nie nudziła, co kilka bp dawałem jedną butelkę trucizny, krwi, moczu, słowem= co mi się podobało.
Możemy też poprosić o pomoc w tym (chodzi o butelki i inne naczynia, te worki na wode elfow też są przednie). Ludzie czasem wezmą je dla Was, czasem nie, ale kasa i tak jest dla Nas.
Dalej:
kiedyś zrobiłem firmę "kopaczy".
O co chodziło?
Wynajmowało się knighta 100+++++++ lvl (dużo podst) najlepiej z utani hur. Reszta ekipy zbierała hatchety, loot z soldierow itd.... .czyli wszystko, co dało się sprzedać i ładowało się do bagów.
Przy tych bagach stał knight, żeby jakichś jaj nei było, że ktoś coś tam wam ukradnie.
Co jakiś czas knight kursował do depo z którymś z bagów, a my pozostałe chowaiśmy w innych lub pod innymi.
Powiecie, że lepiej samemu zrobić ładnego lootbaga.
Ale:
- możliwość okradzenia
- jakiś pk może na Was wyskoczyć <jak zobaczy choćby i 10k podst w jednym bagu to się zaświeca biała czacha>
- można czasem nawet ze strachu wyrzucić swojego baga do wody.