Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ancient900
Coś w tym stylu. I nie ma znaczenia czy to są dwie kobiety czy dwaj panowie, po prostu budzi we mnie niesmak
|
wyobrazasz sobie takie rzeczy jak jestes sam w domu ? Bo nie smiem twierdzic ze obracasz sie w takim srodowisku ...
Problem z nastawieniem wzgledem homoseksualistow jest taki, ze statystycznie szansa na zobaczenie nazwijmy to aktu homoseksualnego jest znikoma, a mimo to wszyscy, nie stykajac sie z nim wiedza ze ich to obrzydza.
Cytuj:
Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?
|
Cale parady to jest nieudolna proba podczepienia sie ludzi pozujacych na gwiazdy medialne pod jakas idee ( w tym przypadku szeroko rozumianej tolerancji ), z cala swiadomoscia tego ze parady odnosza skutek odwrotny do zakladanego ( czyt. raczej zrazaja spoleczenstwo do homo ).
Bylo takie popularne haselko "niech nas zobacza". Niech mi ktos powie po kiego chu mam ich "zobaczac" skoro wiem ze istnieja i mam o nich wyrobione zdanie ?
Cytuj:
nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole.
|
to jest aspekt
wtorny, w utopijnie tolerancyjnym spoleczenstwie dzieciak nie mialby
zadnej jazdy wiec trudno byloby mowic o negatywnym wplywie wychowania.
Cytuj:
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
|
zdefinuj jak rozumiesz: "naturalny".
homoseksualizm jako taki w naturze wystepuje, ma sie calkiem dobrze, a ze wielu gatunkow zwierzat nawet nie podejrzewamy o dokonywanie swiadomego wyboru odnosnie ich seksualnosci to mozna rownie dobrze zalozyc ze moze byc wrodzony.
Cytuj:
A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś.
|
'homofobia' jest teraz bardzo mocno zdewaluowana, na takiej zasadzie jak 'antysemityzm' - na zasadzie "nie kochasz nas i nie popierasz to jestes homofobem i faszysta".