Zobacz pojedynczy post
stary 27-12-2007, 14:17   #58
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu Pokaż post
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
Gdybyś trochę pouczył się historii to byś wiedział, że homo byli tak samo tępieni jak Żydzi, ogólne czyszczenie uberczłowieka z "odpadków"...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
Przez odpowiednie terapie można człowiekowi wmówić miłość do lwa i co, uznasz wtedy, że zoofilia jest cool?... Leczyć można z choroby a nie z orientacji... to tak samo jak gdybyś chciał mnie terapią zmusić do tego, by smakowała mi gorzka czekolada...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.
Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.[...]
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu... I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
A co do homo od urodzenia, to nie wiadomo czy taki człowiek się staje czy jest od początku... na przykładzie trochę innym - jest pewna mucha która od urodzenia ma gen homoseksualny który aktywuje się w wysokiej temperaturze, człowiek również może coś takiego mieć choć nie powiązanego z temperaturą...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emily Firehair Pokaż post
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow?
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itd
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...

Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem