Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen
jak widzę,że niektórzy są za adopcją przez pary homo to polecam postawienie siebie w takiej sytuacji-samobójstwo,zryta psycha?co jeszcze?okopanie mordy bo ma się 2 ojców?
|
O tym samym mówiłem, ale bojownicy o tolerancję są w stanie dobro dziecka wspaniałomyślnie poświęcić dla sprawy...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu...
|
Rozumiem, że gdyby to byli geje/lesbijki, to byliby wzorową rodziną, bez chlania, awantur itp.? Przecież to nie ma żadnego związku z orientacją seksualną rodziców. Po prostu rodzin "tradycyjnych" jest przytłaczająca większość (wszak adoptowanie dzieci przez pary osób tej samej płci jest wciąż w Polsce nielegalne, jeśli się nie mylę), toteż i zrozumiałe, że częściej to w nich zdarzają się patologie. I nie chodziło mi o to, że homoseksualiści gorzej by wychowywali dziecko. Ale nie można wykluczyć, że sam fakt, iż ma się dwóch tatusiów/dwie mamusie może negatywnie wpłynąć na psychikę dziecka - byłby to przypadek trochę podobny do rodzin rozbitych. No i, jak już wspomniałem, dochodzi do tego brak tolerancji ze strony rówieśników.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
|
Jeżeli lesbijka zajdzie w ciążę, to przecież nie będę jej dziecka zabierał, ale to że tak czy siak mogą mieć dzieci, nie oznacza jeszcze, że muszę się na to zgadzać.