Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
znaczy przed spadaniem na rooka w okolicach 5 czy tam 4 levelu ? Powiedz mi po co grac sorcem gdy w pewnym momencie na skutek utraty doswiadczenia masz cos kolo 5 many ?
bedziesz dzielil duze lootbagi na malutkie paczuszki zeby kurier nie byl przeciazony?
jak odroznisz walke pvp od pve ?
z mojej strony moge powiedziec, ze jesli oczekujesz mozliwosci plynnej gry przy pingu dajmy na to 400 w mmorpg to sobie dlugo poczekasz ;p
dawniej byl trade board, nie wiem jak teraz.
|
1. źle mnie zrozumiałeś, chodzi o to, aby postac która dedła np. 3-5 razy na dobę otrzymuję 7 dniowego bana (zabezpieczeniem przed próbą zrookowania przez hackera)
2. Kolejny raz źle zrozumiałeś - chodzi o zabezpieczenie, aby hacker nie był w stanie ukraśc wszystkich najcenniejszych itemów w jednej chwili
3. Serwer sam to odróżnia (pz i te sprawy)
4. Dajmy na to gra w gry fpp przy pingu 50ms jest całkiem przyjemna, poniżej pingu 100-150ms ciężka ale możliwa - natomiast tibia przy pingu 150-200ms umożliwia jedynie poruszanie na myszce? Według mnie protokół sieciowy jest cholernie niezoptymalizowany. Kolejny przykład? Puszczam pinga załóżmy na onet.pl - wystarczy, że na sekundę nie dostanę odpowiedzi i ma laga w grze na 5 sekund? LOL? Jeszcze raz powtarzam - tibia jest cholernie niezoptymalizowana pod tym kątem.
5. Nie chodzi mi o trade board. Mam na myśli stworzenie czegoś większego, gdzie będą w tabelce pokazane itemy i nicki sprzedawców oraz cena. Wpisujesz np. w search crusader helmet i dostajesz nicki sprzedawców na danym serverze oraz cenę.
edit: Mat_Dlugi "Mogli by zrobić coś takiego, że na mapie widać by było każdego gracza z którym ma się party."
Według mnie świetny pomysł;p
edit: Macunio: dokładnie gemy zostały zjechane i z mystica bardziej mi się na dragach opłaca expic bez gemu.
pzd all
LoVeS CoMeS AgAiN