Cytuj:
Oryginalnie napisane przez .Matrik.
@Elor
Fake jest kiczem, ale Twoja odpowiedź śmierdzi ;/
Tam był "the great sword master". Skąd wiesz, że kapłan Sigmara?
Czyli był jeden? I Twoim zdaniem każdy z nich musiał być łysy i ubierać się tak samo? Akurat to, co opisałeś to raczej jakiś "warpriest" czy inne cuś, bo kapłani są w WH przedstawiani jako panowie w szatach z małymi młotkami na szyjach, czy innymi relikwiami. Najwyraźniej NIGDY nie miałeś styczności z książkowym Warhammerem...
Każdy żołnierz musi mieć rusznicę? Człeniu, wiesz ile to kosztowało w WH? Akurat to co tam ten bonzo przedstawił, to nie wygląda jak jakakolwiek armia, ale Twój opis też cudem nie jest. Kolory mundurów zależą od prowincji, a nie, że są 2 wersje kolorystyczne.
Acha, gdyby był to Warhammer anglojęzyczny ; ) Zresztą istnieje wiele różnych okrzyków bojowych i dla mnie mógłby wrzasnąć równie dobrze "For the Sigmar!", albo nawet "For the horde!".
Bo odżywki zajebiste mieli. Nie każdy wojownik Chaosu uległ pięciu mutacjom, nie każdy ma 8 metrów wzrostu, to są w większości zwykli ludzie, tyle że pod władzą Niszczycielskich Potęg. Co z tego, że napakowani. I Ciekawe jak miał oddać ten wzrost - zastępując ich cyklopami?
Oczywiście. Bo każdy wyznawca Chaosu jest jego wojownikiem, pomińmy grabieżców, okeeej? Ty opisujesz Zbroję Chaosu. I ciekawe jak miałby przedstawić te wszystkie szczegóły w fake'u.
Za miecze jednoręczne Khorn wysyła swych wojowników na randkę ze Slaaneshem, tak? Ech...
Coś tam jednak wie.
Pomysł zły, bo na podstawie gry. Jakby był to jego świat...
Niepotrzebną kartkę papieru odłóż na później, kiedyś się przyda. Albo oddaj do recyklingu...
A ja na afrykańskich surykatkach i pieczeniu kołaczy.
IMO to ty tylko się wzorujesz na WFB, a jeśli chodzi o szczegóły, to WFRP prezentuje znacznie większą wartość...
|
Dobra.... Z tym kapłanem mnie powaliłeś... Jakbyś wiedział, jest kilka zakonów kośioła Sigmara... Nie wszyscy to chłopaczki, w szatach i młoteczkami zawieszonymi na szyji..... Jest kilka zakonów.Ale po co , tłumaczyc komuś takiemu jak ty ? To jest setrotypowy kapłan Sigmara.
Dokładnie wiem... To załeżało od landu i jego majętności.... Middenland,Reikland i Talabekland mogły wystawić regiment muszkieterów.. Wiem ,więcej niż ci się wyjdaje... Dla porównania: Averland... raczej biednawy land... Może wystawi halabardników ?
Jasne...mógłby.Ale wkońcu to żołnierz Imperium. I wierzy w Sigmara... I raczej walczy w imię swego boga-imperatora...
Ahaaa <zmartwiona mina> .... czyli uważasz , że wojownicy Chaosu to pierwsze lepsze dupki ,w zbroji... Mylisz się.Oni są wybierani.... Są elitą. Wybierani za swą żądze mordu i oddaniu Chaosowi....Raczej muszą być przypakowani...Wiesz, zbroja i broń z deka waży... Pozatym chyba nigdy nie widziałeś, wojownika Khorna ..... Są wielcy, umięśnieni i mają zamiłowanie do bitki i rozlewu krwi.... Jasne.... zobacz sobie Grabieżców Chaosu i powiedz mi .... "że to zwykli ludzie są" .... uwaga bo uwierze...
Nie każdy...ale każdy ma specyficzny wygląd,styl bycia i metody walki .... Winnieneś to wiedzieć... Poczytaj "Zabójce Besti" Williama Kinga... tam są opisani wojownicy Chaosu , poszczególnych bogów...
To fajnie ,że sie na tym znasz... jakieś hobby.... Ja preferuje: warzenie bimbru na myszach, skręcanie skrętów z husteczek i herbatki , oraz palenie na stosie, takich buców jak Ty
AMEN.
Idź w pokoju,synu....