Zobacz pojedynczy post
stary 31-12-2007, 18:50   #63
Nortonus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Na Emeryturze
Imię: Quelis
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 27
Poziom mag.: 25
Nortonus ma numer GG 628481 Send a message via Skype™ to Nortonus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mezowski86 Pokaż post
- odebranie magicznym najmocniejszych summonów które dają im znaczną przewagę w low lv pvp;
- użytecznośc souli dla knighta
- poprawienia zaczarowanych kamieni (możliwośc zaczarowania każdej broni ręcznej oraz zwiększenie opłacalności)
- assasin stary są za mocne w stosunku do kosztów
- utaNi gran hur zlikwidowane albo dla wszystkich profesji (czar ten daje przewagę postacią magicznym w pvp
1. Niby dlaczego? Nie możesz sobie poradzić?
2. Może wprowadzić exori za SP? ;>
3. Lajf is brutal and ful of zasadzkas and somtajms kopas w dupas weri mocno
4. Mam wrażenie, że jesteś knightem, który płacze dlatego że nauka ZAAWANSOWANYCH czarów(bo knightci są ubodzy magicznie, i umieją tylko podstawowe czary+te które sami wymyślili[Berserk]) jest udostępniona tylko profesjom "bogatym" magicznie
Cytuj:
a) przed hackiem
- zabezpieczenie przed rookowaniem;
- zabezpieczenie przed wysłaniem wielu itemów w krótkim czasie;
- *dodatkowo płatne dla lubiących extremalne bezpieczeństwo - drugie hasło logowania automatycznie generowane i wysyłane smsem;
b) przed złodziejami
- nie możliwośc wrzucania wielu itemów na depozyt przy którym stoji inna postac;
- banowanie złodziei w przypadku udowodnienia im kradzieży;
c) WAŻNE: Zabezpieczenie przez kickiem (każdemu może paśc net lub nawalic bezpiecznik)
- po 10sec od braku połączenia postac zostaje wylogowana (nie dotyczy walki pvp, nie dotyczy w przypadku braku lub małej ilości mana lub health potionów).
a) Rookowanie - jak to sobie wyobrażasz? Komunikat "przykro nam ale dziś już nie możesz zginąć, ponieważ możemy pomyśleć, że się rookujesz" czyli byłbyś nieśmiertelny, bo rookować można się na wiele sposobów
Wysyłanie - Potrzebuje przesłać swoje rzeczy z jednego miasta do drugiego/z jednej postaci do drugiej/kolega prosi mnie o przesłanie kilku itemków i co wyskoczy mi komunikat: "Nie możesz wysyłać tak dużej ilości przedmiotów w tym samym czasie, resztę wyślij za X godzin"? Bullshit
SMS z hasłem - działałoby to niestety tylko na terenie Niemiec i może USA.
b) Wyrzucanie itemków - a jak daje itemki koledze po hacku? Mam czekać aż je weźmie a co jeśli ludzie zaczną rzucać itemki na to? Liczą się sekundy, a nie zawsze używamy opcji Trade
Banowanie - to się podciąga pod Destructive Behaviour chyba
c)Takie coś już istnieje, ale nie pamiętam na jakich zasadach.
Cytuj:
4. Innowacje:
a) likwidacja błędów (bug-ów) - takich jak tp itd. (clipsoft o tym wie i nic z tym nie robi);
b) blokada botów, mc (tu może byc ciężko), przeźroczystych drzewek, light hacka - wszystkie profesjonalne gry posiadają takie zabezpieczenia które się sprawdzają i mają dużą skutecznośc (tibia nie posiada, żadnych zabezpieczen - a przecież płacimy ciężkie pieniądze za pacc;p);
e) usprawienie opcji trade (możliwośc umieszczenie ogłoszenia sprzedaży/kupna na stronie tibii które będzie widoczne mimo bycia offline)
f) polepszenie grafiki, wprowadzenie dzwięków (opcjonalnie)
a) TP to chyba nie błąd, a słabość gry i używanie tego podciąga się pod Game Weakness abusing a nie Bug abusing
b) Botów i MC nie wytępisz nawet te twoje profesjonalne gierki mają jakieś cheaty, a light hack'a masz już wbudowanego w klienta Tibii nieprawdaż?
e)Kiedyś była od tego MyTibia.com może ty uruchomisz taki site?
f) Grafika jest stale poprawiana jakbyś tego nie zauważył, a wprowadzenie dźwięku by się równało ze wzrostem wymagań(więcej pamięci do ładowania dźwięku)+większymi lagami(server musi zawiadomić twój komputer żeby uruchomił taki a taki dźwięk, więc ilość wysyłanych pakietów się zwiększa i gdyby używało to większość tibijczyków to byłyby nieziemskie lagi.

Były czasy, kiedy byłem Senior Tutorem i aktywnie grałem w Tibię
Nortonus jest offline