Ab to świetne miejsce. Chyba nie ma lepszego miasta na mainlandzie (paccowe są lepsze). Szczególnie tam fajnie po upie zimowym z poprzedniego roku. Dobre miejsca dla low-lvli i do skillowania. Na zamku można niezłe looty zgarnąć a depo blisko (95% lootów potrafię dotargać do miasta i wysłać). Miasto jako jedyne oprócz kazz znajduje się na tak wielu poziomach, do samego miasta można zaliczyć 3. W Thais, Carlin i Veno można uznać że miasto jest zbudowane na 1 poziomie (bo reszta poziomów to albo kanały albo bagno). Depo w ab ma bardzo dużo wejśc i wyjść, jest wielo poziomowe ale każdy poziom jest dosyć mały ;/. W ab znajduje się także wejście do hg i może służyć jako baza wypadowo do kazz mines (często targa się loota z tamtąd do ab) i OF. Według mnie najlepiej sie tam hunci te szybkie gobliny. Miasto jest bardzo ładne i mało tam noobków i pk. jest też tam ładny (choć łatwy) labirynt. Dobre jest też to że znajduje się tam sweaty cyc i posiada najlepszą (według mnie) miejscówke do łowienia. Dodatkowym plusem (lub minusem) jest to że poczta jest poza depo (dobre dla pk i lootbagerów). Mało jest pk, a większość pochodzi z Carlin. Jak na mój gust najgorszym miastem w tibi jest thais (jak ktoś się zna porównałbym je do ankh-morpork).
uff niezły offtop. Pewnie dostane warna, ale nie będzie mi nikt ab obrażał
|