Zobacz pojedynczy post
stary 01-01-2008, 23:28   #11
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Papa_Smerf Pokaż post
Dlaczego w szkole uczą na religii o Bogu chrześcijańskim, dlaczego polskie dzieci w szkole modlą się do Boga chrześcijanów? Skandal kolejny, jak ocena z Religii może być wliczana do średniej. Jako uczeń i obywatel czuję się dyskryminowany przez moje państwo.

Kolejną sprawą którą chciałbym poruszyć są święta Bożego Narodzenia. Świąt nie obchodzę, jestem nie wierzący - dlaczego nie mogę się uczyć w szkole w dni powszednie? Dlaczego market jest zamknięty? Dlaczego sejm nie pracuje tylko posłowie nabijają kolejne kilogramy przy stołach?
Ojej, ile tu zarzutow. W podstawowce jest religia tylko o Bogu, bo jest komunia. W gimnazjum tez, bo jest bierzmowanie. W liceum glownie o nim, bo w 3. klasie jest takie niby przyblizenie sakramentu malzenstwa. Uczenie sie o innych religiach wcale nie jest takie fajne jak moze sie wydawac. Ucza sie wszyscy o Bogu bo taka jest religia w panstwie i nic na to nie poradzisz. Druga kwestia "czemu jest ocena z reli skoro nie wierze" pf..idziesz do dyrektora szkoly, dajesz mu podanie o zwolnieniu z zajec religii i masz spokoj. To takie trudne? Na swiadectwie bedziesz mial napisane "zwolniony" i tyle. Trzecia sprawa tyczy trzeciego akapitu. Nikogo nie obchodzi, ze nie wierzysz, ja tez nie i mi to dynda. Sklepy sa zamkniete, bo taka ustawa weszla i to nie ze wzgedu na kosciol. Na zachodzie tez tak jest. Wyobraz sobie, ze pracownicy marketow tez maja rodziny i chca z nimi spedzic swieta. Zawsze masz otwarte stacje benzynowe. Co do nauki. Swieta to taki cudowny okres czasu, w ktorym grzeczne dzieci sie ucza sami, bo najblizsze tygodnie do ferii zimowych to bedzie prawdziwe zarzynanie sie. Kolejny buntownik....