Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arnisan
Ojej, ile tu zarzutow. W podstawowce jest religia tylko o Bogu, bo jest komunia. W gimnazjum tez, bo jest bierzmowanie. W liceum glownie o nim, bo w 3. klasie jest takie niby przyblizenie sakramentu malzenstwa.
|
Nie obchodzi mnie to. Niech sobie kościół swoje nauczanie przeniesie do swych katedr, a nie w szkole dzieciakom wbija do głowy jego zdaniem "jedyną słuszną religię".
Cytuj:
Uczenie sie o innych religiach wcale nie jest takie fajne jak moze sie wydawac.
|
Fajne czy nie, na to już MEN od dawna uwagi nie zwraca. Argument nie trafiony.
Cytuj:
Ucza sie wszyscy o Bogu bo taka jest religia w panstwie i nic na to nie poradzisz.
|
Podaj mi zapis z czegokolwiek, że "taka jest religia w państwie".
Cytuj:
Druga kwestia "czemu jest ocena z reli skoro nie wierze" pf..idziesz do dyrektora szkoly, dajesz mu podanie o zwolnieniu z zajec religii i masz spokoj. To takie trudne? Na swiadectwie bedziesz mial napisane "zwolniony" i tyle.
|
Zważ na to, że ocena z religii liczy się do średniej, uczniowie chodzący na Religie w łatwiejszy sposób mogą otrzymać lepszą średnią. Na religie nie chodzę, nawet nie musiałem do dyrektora iść.
Jak widać mi nie.
Cytuj:
Wyobraz sobie, ze pracownicy marketow tez maja rodziny i chca z nimi spedzic swieta. Zawsze masz otwarte stacje benzynowe.
|
Przed chwilą napisałeś, że dla kraju nieważne jest czy jesteś wierzący czy nie. Oczywiście że pracownicy mogą spędzić swoje święta w domach z rodziną, to już mnie nie za bardzo obchodzi. A jak ktoś by był wyznawcą religii, która w normalny dzień powszedni ma najważniejsza święto to też zamkną markety? Religia religii winna być równa w Demokracji.
Na stacjach benzynowych jest drożej.
Cytuj:
Co do nauki. Swieta to taki cudowny okres czasu, w ktorym grzeczne dzieci sie ucza sami, bo najblizsze tygodnie do ferii zimowych to bedzie prawdziwe zarzynanie sie.
|
Jeżeli ktoś nie pracował sumiennie przez cały rok to teraz ma zarzynanie. Jego kłopot.
Nie.