Zobacz pojedynczy post
stary 01-01-2008, 23:50   #18
Papa_Smerf
Użytkownik Forum

Papa_Smerf's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2007
Lokacja: Nad j. strzeszyńskim.

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Nowy
Papa_Smerf ma numer GG 4881532
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arnisan Pokaż post
Ojej, ile tu zarzutow. W podstawowce jest religia tylko o Bogu, bo jest komunia. W gimnazjum tez, bo jest bierzmowanie. W liceum glownie o nim, bo w 3. klasie jest takie niby przyblizenie sakramentu malzenstwa.
Nie obchodzi mnie to. Niech sobie kościół swoje nauczanie przeniesie do swych katedr, a nie w szkole dzieciakom wbija do głowy jego zdaniem "jedyną słuszną religię".

Cytuj:
Uczenie sie o innych religiach wcale nie jest takie fajne jak moze sie wydawac.
Fajne czy nie, na to już MEN od dawna uwagi nie zwraca. Argument nie trafiony.

Cytuj:
Ucza sie wszyscy o Bogu bo taka jest religia w panstwie i nic na to nie poradzisz.
Podaj mi zapis z czegokolwiek, że "taka jest religia w państwie".

Cytuj:
Druga kwestia "czemu jest ocena z reli skoro nie wierze" pf..idziesz do dyrektora szkoly, dajesz mu podanie o zwolnieniu z zajec religii i masz spokoj. To takie trudne? Na swiadectwie bedziesz mial napisane "zwolniony" i tyle.
Zważ na to, że ocena z religii liczy się do średniej, uczniowie chodzący na Religie w łatwiejszy sposób mogą otrzymać lepszą średnią. Na religie nie chodzę, nawet nie musiałem do dyrektora iść.

Cytuj:
mi to dynda.
Jak widać mi nie.

Cytuj:
Wyobraz sobie, ze pracownicy marketow tez maja rodziny i chca z nimi spedzic swieta. Zawsze masz otwarte stacje benzynowe.
Przed chwilą napisałeś, że dla kraju nieważne jest czy jesteś wierzący czy nie. Oczywiście że pracownicy mogą spędzić swoje święta w domach z rodziną, to już mnie nie za bardzo obchodzi. A jak ktoś by był wyznawcą religii, która w normalny dzień powszedni ma najważniejsza święto to też zamkną markety? Religia religii winna być równa w Demokracji.
Na stacjach benzynowych jest drożej.

Cytuj:
Co do nauki. Swieta to taki cudowny okres czasu, w ktorym grzeczne dzieci sie ucza sami, bo najblizsze tygodnie do ferii zimowych to bedzie prawdziwe zarzynanie sie.
Jeżeli ktoś nie pracował sumiennie przez cały rok to teraz ma zarzynanie. Jego kłopot.

Cytuj:
Kolejny buntownik....
Nie.
Papa_Smerf jest offline   Odpowiedz z Cytatem