Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2008, 00:02   #20
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Papa_Smerf Pokaż post
Nie obchodzi mnie to. Niech sobie kościół swoje nauczanie przeniesie do swych katedr, a nie w szkole dzieciakom wbija do głowy jego zdaniem "jedyną słuszną religię".
Nie musisz uczęszczać na religię. Nie wyskakuj z oceną - nie musisz chodzić, to wolny kraj.
Cytuj:
Podaj mi zapis z czegokolwiek, że "taka jest religia w państwie".
Niepotrzebny jest żaden zapis. W ostatnich dwóch wyborach parlamentarnych, a także w ostatnich samorządowych najwięcej głosów zdobywały partie chadeckie - więc jaką politykę państwa sobie wyobrażasz?
Cytuj:
Zważ na to, że ocena z religii liczy się do średniej, uczniowie chodzący na Religie w łatwiejszy sposób mogą otrzymać lepszą średnią. Na religie nie chodzę, nawet nie musiałem do dyrektora iść.
Wcale nie musi mieć piątek z religii, znam ludzi, którzy teraz mają problemy, bo przez religię można nie zdać, a ksiądz, siostra czy katecheta są dosyć wymagający.
Cytuj:
Jak widać mi nie.
Mniejszości powinny dbać o swoje prawa, ale nie mogą wymagać wiele kosztem większości.
Cytuj:
Przed chwilą napisałeś, że dla kraju nieważne jest czy jesteś wierzący czy nie. Oczywiście że pracownicy mogą spędzić swoje święta w domach z rodziną, to już mnie nie za bardzo obchodzi. A jak ktoś by był wyznawcą religii, która w normalny dzień powszedni ma najważniejsza święto to też zamkną markety? Religia religii winna być równa w Demokracji.
Na stacjach benzynowych jest drożej.
Jeśli jesteś wyznawcą innej religii, to masz prawo do dni wolnych w czasie najważniejszych świąt.
Cytuj:
Jeżeli ktoś nie pracował sumiennie przez cały rok to teraz ma zarzynanie. Jego kłopot.
Cztery miesiące. Akurat w przypadku szkoły nie chodzi jedynie o święta, są to po prostu przerwy w nauce, jak ferie zimowe czy wakacje. Możesz przyczepić się tylko do dni wolnych od pracy - ale to po prostu niezgodność interesów (znakomitej większości narodu z Twoimi).
Cytuj:
Nie.
To niby kto? Racjonalista?

Ostatnio edytowany przez Bambuko - 02-01-2008 o 00:15.
Bambuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem