Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2008, 15:56   #34
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Kościół, organizacja religijna decyduje o tym czego mają uczyć się polskie dzieci i młodzież . Jakim prawem?! Dlaczego rząd nie zapyta Żydów, protestantów i przedstawicieli innych religii o program nauczania w szkole, jeżeli już pyta się Kardynałów i inny wysoko postawionych w kościele?
Wnioskuje że posiadasz dowody na to że to księża układają plan nauczania w poslkich szkołach. Jeśli możesz to takowe udostępnij.
Cytuj:
Dlaczego w szkole uczą na religii o Bogu chrześcijańskim, dlaczego polskie dzieci w szkole modlą się do Boga chrześcijanów?
Bóg jest jeden, to filozofia rozumienia Boga jest inna dla poszczególnych religi różna.
Cytuj:
zamiast udawać się na wycieczkę szkolną na Jasną górę zwiedzić Synagogę
po primo - wycieczki nie są obowiązkowe, po secundo - cóż to za checa dla Żyda zwiedzić synagoge? Tożto on ją odwiedza bardzo często, może my zrobimy wycieczke do Lidla? Wyjdzie nam na to samo co dla Żyda synagoga.
Cytuj:
Wysłałem list (nie, nie mail) do MENu, chciałem spotkać się z Rzecznikiem praw obywatelskich - 0 odzewu.
No bo przecież pan rzecznik spotyka się z każdym niezadowolonym polakiem, prawdaż?

Jeszcze co nieco do oceny z religi - jesteś niewierzący - niechodzisz, Tobie sie nie wlicza, masz godzine wolną, proste?

Cytuj:
Kolejną sprawą którą chciałbym poruszyć~
To są święta ustawowo wolne do pracy, przyjęte przez tych posłów których wybrali również Twoi rodzice. To rodzice zrobili Ci taki prezent.

-Mundurki (i Giertych)- ludzie, krzyczycie że mundurki niszczą wam życie! Jeśli się trafi na mądrych nauczycieli to w słowie nie udzielą nic o mundurku. U mnie mundurek potrzebny jest tylko na jedną lekcje.

Rozumiem że dojrzewasz i Twój bunt przeciw światu jest nie unikniony ale staraj zachować to dla siebie.

P.S masz jakiś uraz do Żydów? Napominasz ich w każdym przykładzie...

Imho, tak jak powiedział ripper, wjedź na Kube, będziesz sie bał otworzyć usta na ulicy.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem