Zobacz pojedynczy post
stary 03-01-2008, 00:36   #315
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Nie, ale nakazuje miłość mimo wszystko.
I tu się pojawia pewna nieścisłość. Zastanawia mnie, dlaczego w takim razie księża mówią, że homoseksualiści są źli? Zastanawia mnie to, i jak będę miał okazję z jakimś porozmawiać to zapytam się. Mimo wszystko, jestem wierzący, ale toleruję KAŻDEGO. "Kocham bliźniego swego jak siebie samego". Gej, lesbijka czy biseksualna osoba to także nasi bliźni, Marsseel czy jak Ci tam pamiętaj o tym.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez EvilPwned Pokaż post
(...) I już nie chodzi o to, że wpoją dzieciom, że homoseksualizm jest dobry (czyli wg niektórych po prostu go przekabacą na złą stronę i zły tok myślenia), ale o to, że to dziecko, kiedy już podrośnie i zacznie mieć własny światopogląd (każdy tak ma, nie bójcie się), to samo może obrócić się przeciwko swoim "rodzicom". A najgorsze jest to, że może to zrobić nie samo z siebie i własnych poglądów, a dlatego, że jego [rówieśnicy/nauczyciele/ksiądz/ktokolwiek z kim ma jakiś kontakt] naopowiada mu, że homoseksualizm jest "be". A już najgorsi są rówieśnicy, wierzcie mi. Jak się na kogoś uwezmą, to już nie ma mocnych. (...)
Jeśli dziecko będzie miało odpowiednie rozwijanie emocjonalne, nic nie zagraża jego psychice - światopogląd się wykształci, i wówczas dobrze rozwinięta emocjonalnie osoba nie zwróci się przeciwko rodzicom. Nie mówimy tutaj o tzw. "Okresie młodzieńczego buntu" - bo to się zdarza większości nastolatków.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
(...) Osobiscie nie zyje na tym swiecie zbyt dlugo, ale nie wiem, dlaczego taki gej ma dostac od skinow, za przeproszeniem. Dlaczego on, a nie "ktos normalny"? Moze ma wytatuowane "jestem pedalem" na czole albo skini wyczuwaja takich na odleglosc? Z moich prywatnych obserwacji wynika, ze tacy homoseksualisci dostaja tak samo czesto, jak hetero, wiec juz nie przesadzajmy, ze tacy sa wyjatkowo przez skinow tepieni.
Nawet nie przez skinów - najczęściej przez otoczenie.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 03-01-2008 o 00:38.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem