Zobacz pojedynczy post
stary 03-01-2008, 18:02   #82
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel Pokaż post
Mi o takie dyskusje nie chodziło, tylko o dyskusje odnoście prawa - czy powinna być legalna, czy nie. A czy facet chce, żeby sobie dziewczyna ją robiła/nie robiła to już jest inna sprawa.

Powinna.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Mamy nie decydować za dziecko, czy będzie chrześcijaninem, ale możemy decydować, czy będzie żyło?

Ofiary gwałtów mogą usunąć ciążę. Wpadka - no sorry.
Och rly ? Jakos w poslkim prawie jest tez mowa o usunieciu ciazy w przypadkach eee bodajze "w zagrozeniu zdrowia lub zyciu matki dziecka" byla sprawa z kobieta, ktora ubiegala sie o odszkodowanie czy cos. Lekarze mowili jej, ze jak urodzi kolejne dziecko to oslepnie czy tam bardzo pogorszy jej sie wzrok, a pomimo to jakos nikt jej "nie dal zgody" na usuniecie dziecka.

Chodzi mi o to, ze w Polsce jest zle. Ja pier*ole Wy chyba czegos nie kumacie. Wiekszosc z Was sprzeciwia sie takiemu czemus jak eutazazja, aborcja czy c*uj wie co jescze, bo sa "katolikami" i nie sprzeciwiaja sie z nauka kosciola. Przeciez nikt Was nie zmusza do eutanazji czy aborcji... Zrozumcie, ze nawet jak nie wierzycie, a jestescie przeciwko aborcjii~ to ludzie, ktorzy sa ateistami czy maja inna wiare powinni miec wolna reke... Albo prezerwatywy- kosciol tez im sie sprzeciwia... Co jest juz totalnym kretynizmem, bo to chroni przed jakimis chorobami i roznymi paskudztwami.

@ Argen

Sram na to. Nie musisz miec o mnie "dobrego zdania" zbym czula sie dowartosciowana.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 03-01-2008 o 18:08.
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem