Zobacz pojedynczy post
stary 03-01-2008, 20:37   #84
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Wiekszosc z Was sprzeciwia sie takiemu czemus jak eutazazja, aborcja czy c*uj wie co jescze, bo sa "katolikami" i nie sprzeciwiaja sie z nauka kosciola.
Jestem ateistą (choć odebrałem wychowanie "katolickie") i jestem przeciwny dokonywania aborcji. Chyba jeszcze nie dorosłaś do pojęcia MORALNOŚCI i ściśle wiążesz ją z religijnością.
Cytuj:
Zrozumcie, ze nawet jak nie wierzycie, a jestescie przeciwko aborcjii~ to ludzie, ktorzy sa ateistami czy maja inna wiare powinni miec wolna reke...
Płód ŻYJE, a prawo zabrania zabijania. I nieważne, czy ateista, katolik czy żyd - żaden człowiek nie ma prawa nikogo zabić, dopóki nie jest to konieczne (stąd ten wyjątek o zagrożeniu życia matki w prawie).
Cytuj:
Albo prezerwatywy- kosciol tez im sie sprzeciwia... Co jest juz totalnym kretynizmem, bo to chroni przed jakimis chorobami i roznymi paskudztwami.
I mają ku temu swoje powody. Przecież nikt ci nie każe być katolikiem ani nie zabrania używać prezerwatyw.
Cytuj:
. A same sie nie gwalaca, robia to wlasnie FACECI.
Trzeba mieć pecha, by zostać zgwałconą. Trzeba mieć pecha, by zajść przy tym w ciążę. Trzeba mieć KUREWSKIEGO pecha, by organizm odrzucił postinor. I gdzie te ciąże po gwałtach? Toż 72h to naprawdę wystarczająco dużo czasu, by zareagować. Głupota zgwałconych wychodzi.
I nie - nie usprawiedliwiam gwałcicieli ani kobiet nie potępiam kobiet, które zaszły w ciążę przez gwałt. Są na świecie ludzie, którzy dokonują potwornych czynów, są kobiety, które mają pecha - anyway, nic (poza własnym niebezpieczeństwem) nie daje prawa, by odebrać drugiemu człowiekowi życie.
A że lekarze odmawiają? Mają do tego prawo - niewielu chce zostać mordercami w imię czyjegoś szczęścia. Sad but true.

Głupia jeszcze jesteś. Poczytaj trochę, pomyśl, wyzbądź się płycizny intelektualnej, dyktowanej przez wąski zasięg twojego patrzenia. Życzę dorośnięcia - przynajmniej na paru płaszczyznach.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem