Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2008, 22:22   #21
Times
Użytkownik Forum

Times's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
Domyślny

Chodzę do technikum informatycznego, w klasie mam samych chłopaków ale wiem że po skończeniu tej szkoły i dobrym zdaniu matury czeka mnie świetlana przyszłość.

Po LO masz tylko maturę a jeszcze trzeba ją dobrze zdać bo bez tego ani rusz. Potem idziesz na studia i dopiero po tym możesz mówić o zarabianiu dużej kasy. Praca po samej maturze (nawet najlepiej zdanej) ogranicza się do Tesco, Lidla oraz MacDonalda.

Po ZSZ nie masz matury ale zawsze możesz ją zdać. Prócz tego masz bardzo dobrze wyuczony zawód, liczne praktyki liczą się u pracodawców. Niestety do ZSZ zazwyczaj chodzą same matoły co to się nigdzie indziej podostawały.

Po Technikum masz maturę oraz zawód. Możesz iść od razu do pracy albo na studia, lub to i to. Dobrze płatna praca i łatwa możliwość kontynuacji nauki gwarantowana. Te czynniki sprawiają że Technikum jest najlepszym wyborem.

P.S
Jeśli chodzi o dziewczyny w klasie, zawsze mogłeś iść na Krawca albo coś takiego... Niski poziom nauczania i przewaga dziewczyn gwarantowana.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.