Zobacz pojedynczy post
stary 05-01-2008, 14:40   #350
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kejmilo Pokaż post
Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...
Jeden z niewielu mądrych postów w temacie, DOPRAWDY WAM POWIADAM. ;<

Maethi, jeśli chcesz się kłócić - idź na IRC.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem