Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2008, 01:01   #49
KzN
Użytkownik Forum

KzN's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Augustów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 48
Skille: 72/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kutch Pokaż post
mam jedno pytanie czy kupienie light na 8 lvl jest oplacalne, no niby ten mlvl bedzie szedl,ale ja uwamzam ze rownie dobrze mlvl moge zacząć wbijać od 9 lvl z exura ..., na 8 lvl i tak nie wbije ( expiąc/ skillujac )tego 1mlvl z powodu braku capa na food? co wy o tym sądzicie?
Hmm ja się z tobą nie zgodzę, ponieważ gdy wychodzimy z rooka zazwyczaj idziemy trenować na trole do Ab czy do Troll Caws obok Thais. Z trolli natomiast wypada meat, więc niema problemu z foodem, możesz go schować w jakimś miejscu i gdy mana przestanie rosnąć zwyczajnie jeść. Po to są czary od 8 levelu, aby ich używać i aby ułatwiły Ci advance w magicu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kutch Pokaż post
no i mlvl nie jest juz tak istotny jak kiedys, przez ograniczenia lvl'owe. Na 25 lvl na 100% chcąc nie chcąc bedziemy mieli ten 4 mlvl na UHyi HMMy.
Odniosę się do twojej wypowiedzi dotyczącej magic levelu. Hmm na 25 levelu siłą woli nie możesz mieć 4 magica ponieważ, przez te 17 leveli na mainie powinieneś awansować przynajmniej 2 razy więcej. Chyba, że masz wykupione only "Utevo Lux" i "Exura" wtedy of course magic będzie wchodził wolno z racji tego, że te czary wymagają małą ilość punktów many.

Teraz jeśli chodzi o poradnik. Moim celem po wyjściu z rooka jest wytrenienie 50 distance do 15 levelu. Po 15 levelu skille same wchodzą przy expieniu. Do 55 skilla będziemy awansować w distance średnio co level. Z racji tego, że u paladyna skile rosną szybciej niż u knighta, nie trzeba mieć na 40 levelu 75 distance, choć można (Jak kto woli). Ja na 30 levelu mam 65/45 (chodź z poradnika wynika, że powinienem mieć 70 distance) i wcale nie prezentuję się źle na expowisku. Przy skillu 63 mam best 204 z royal speara na 27 levelu. Co do magica ważne, aby mieć ten 9-10 magic level do 30 poziomu, bo wtedy możemy używać m wale jak wiadomo. 15 magic levelu niema co na siłe wbijać, broń Boże wastować mana potiony ponieważ na 45 levelu Paladyn ma tak słabe hity z SD, że nie opłaca się wogóle ich kupywać mimo, że po tym update mamy ich jakby 3 bp zamiast 1 bp z poprzednich klientów (dziś w jednej runie mieszczą się 3 "pociski" jeśli mogę to tak nazwać)

Następna sprawa to eq. Myślę, że wielu graczy nie posiada Boots of Haste na 30 levelu, ponieważ na 20-30 levelu totalnie zmieniamy eq, więc na to głównie idą nasze pieniądze. Od 25 poziomu paladyn może atakować z royal spearów (15 gp za sztukę na pacc). Mówię w tym momęcie o graczu, który nie posiada płatnego konta. Średnio za 100 royal spearów płaci się 2,5k co wystarcza na 3-4 levele (między 25 a 30). Wydaje się też pieniądze na small stones, ponieważ po wbiciu 30 levelu zazwyczaj wszyscy idą dotrenić do równych skilli (65 lub 70 jak kto woli). Dopiero po 35 levelu można wybić się z pieniędzmi ponieważ czeka nas sporo questów (Crus helm itp) Przez te wszystkie levele utrzymujemy się głównie z loota po wbitym levelu (średnio 2-3k na MS lub 4-5k na cryptach, mumiach, ghulach, beholderach itp pod MS, nawet do 10k na dwarfach jeżeli robimy loot bagi, choć osobiście tego nie robie, bo pełno thiefs) i jeśli gramy na świecie PVP ewentualnie z loota przy PK. Cała moja wypowiedź dotyczy głównie postaci na facc ponieważ opieram się na własnym doświadczeniu, do 50 levelu PACC dla paladyna nie jest potrzebny jeżeli ktoś umie grać.

Niewiem czy się mylę, ale wydaje mi się, że power bolty mają mniej atk niż assasin stars bo to assasin stary zastępują palladynowi runę SD, fakt, że przy starach mamy na sobie shielda co zmniejsza nasze obrażenia, a przy p boltach latamy z kuszą, ale w tym momencie liczą sie hity zadawane dla przeciwnika, jak już mówiłem nie jestem taki pewny czy p bolty mają więcej atk niż assasin stary, jeśli się myle zwracam honor, mój błąd.

Moim zdaniem poradnik jest dobry, rozplanowany, błedów niewiele. Oceniam 9/10.

Sie rozpisałem, ale myśle, że to dobrze bo masz tu szczerą opinię na temat poradnika. Co prawda troche dużo, ale w jednym zdaniu nie umiem skomentować tak długiego poradnika. Jak na 1 poradnik wyszło znakomicie, oby tak dalej. Pozdro.
11:05 Sainox Del'Toro [20]: hunted
11:05 Samon-Tito [8]: co o mowil
11:06 Samon-Tito [8]: co hunted
11:06 Samon-Tito [8]: co to bylo hunted
11:06 Sainox Del'Toro [20]: ty masz hunted
11:06 Samon-Tito [8]: co to
11:06 Sainox Del'Toro [20]: shuaUSAUHsuhaUSahusuhasuausuhashuSU
11:06 Sainox Del'Toro [20]: TO TAKA BRON
11:06 Samon-Tito [8]: nie mam

Ostatnio edytowany przez KzN - 09-01-2008 o 19:20.
KzN jest offline