Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
To jest sam bełkot. Przeczytaj sobie to co sam napisałeś - ma to niewiele więcej sensu niż to, co faktycznie słychać. Każdy język składa się z bardzo ograniczonej liczby głosek i zwłaszcza krótkie wyrazy, jeśli słyszymy je od tyłu, mogą przypominać jakieś inne słowa. Teraz wystarczy tylko, że się "dobrze wsłuchamy" (czytaj: bardzo chcemy coś tam usłyszeć) i już na pewno zacznie się to układać w jakąś w miarę sensowną całość. Jeżeli jeszcze skojarzymy to z jakimiś szczegółami z życia autora (a zawsze coś się znajdzie), to już mamy gotowy mit...
|
tak, masz racje.. wszyscy co to słyszą to sobie wmawiają. Kilka zdań jest zwyczajnym zbiegiem okoliczności, jestem pojebany i wmawiam sobie coś co tam chce słyszeć.
Ale ja i tak obstaję przy swoim.. i dyskusja na ten temat nie ma snesu.
Dla Ciebie to bełkot i zbieg okoliczności a dla mnie to coś więcej.. mamy inne zdanie i żadna ze stron się nie przekona do innych racji.
Cytuj:
Jak dla mnie ukrywanie tekstow w piosenkach jest tylko chwytem, dzieki ktoremu dana piosenka moze byc na dluzej zapamietana. Tak czy siak - to tylko tekst.
|
dla mnie backmasking jest raczej podświadomą formą wyrażania tego co się czuje.. chodzi mi o too że wokalista nie wie że w danej piosence/zwrotce nawija tak że to puszczone od tyłu ma jakiś sens
btw. zalecam posłuchanie "psychodeli" a dokłądniej zwrotki maga od tyłu.
jejku, jej.. dostałem żółtą kartkę