Zobacz pojedynczy post
stary 10-01-2008, 16:18   #781
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

Cytuj:
Belfy uciekł z sojuszu, ze względu na to jak były tam traktowane - kampania FT idealnie to pokazuje.
Blood Elfy zostały wyrzucone z sojuszu przez Wielkiego Lorda Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec /pech /

Cytuj:
Aha - te zwierzaki są bardziej ludzkie od alliance.
For the horde pfff Tauren bardziej ludzki niż człowiek

Cytuj:
Bo do Hordy trzeba dorosnąć.
Od razu każdy dorosły będzie się pchał do grania mutantem ...
Prawie wszystkich których znam tak powyżej 20 grają alliance, bo dla nich wydaje się śmieszna granie takimi bestiami. Kiedyś jak byłem mały i pogrywałem wara1, wara2 to mój tata się ze mnie naśmiewał że gram jakimiś groteskowymi dziwakami. On zawsze ludzimi

Cytuj:
pf... Nikt nie ma konszachtów z demonami, chyba że mówisz o warlockach. Demony są tutaj znienawidzone.
A Kael'thas Sunstrider i te krwawe elfy co z nim za portal przelazły? Żywienie się magiom demonów i inne... I nie mów mi że tamte ze SC są dobre bo one desperacko próbują dołączyć się do Kaela.

Cytuj:
Nelfy to prawdziwe elfy? We wszystkich mitologiach, w tej nie inaczej Nelfy to jest odłam Elfów (High Elves, które stały się blood Elfami). Poczytaj o Sunwell, to zrozumiesz.
Dla twojej świadomości czytałem wszystkie książki, grałem we wszystkie warcraty(i je tłumaczyłem) więc taki cwaniaczek jak ty co tylko jedną książeczkę przeczytał nie będzie mi tu mędrkował.

We wszystkich mitologiach? Warcraft to nie są wszystkie mitologie, u nich były pierwsze Nocne Elfy, a BE to NE które wyznaczyła sobie Azhara, po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.

Cytuj:
Nie, nie, nie to idzie tak. Na poczatku byly wysokie elfy czyli chyba w jezyku elfickim queldorei z ktorych to wywodzą sie nocne elfy jednak pozostalo pare zwyklych wysokich elfow nazywanych wsrod nocnych elfow,
Pozwól że trochę przybliżę ci historię warcrafta, gdzieś koło 10tys. lat temu nad brzegiem Studni Wieczności osadziła się grupka nocnych humanoidow, budowali oni przy niej swoje prymitywne budowle, jednak moc studni zaczęła na nich działać, stali się wyżsi, mądrzejsi. Zaczęły więc powstawać coraz piękniejsze świątynie i miasta. Zwali się oni Nocnymi Elfami w ich języku Kaldorei czyli dzieci gwiazd. Ich królowa Azhara wybrała sobie część Kaldorei którzy mieli być najbliżej królowej, nazwała ich Wysokourodzonymi lub Quel'dorei. Wykorzystywali oni magię studni co zwróciło uwagę Sargerasa. Zaczęła się wojna z demonami. po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.

Cytuj:
odłączyly i przylaczyly do hordy gdzie zostaly potraktowane bardzo dobze zwlaszcza ze strony Thralla
Zostały wyrzucone przez Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec. Pomimo że Thrall i przywódca taurenów Cairne Bloodhoof otwarcie potępili metody(czyli wykorzystywanie naaru) działania krwawych elfów, dostrzegli oni strategiczną wartość ich Palaynów lub jak się nazwali Krwawych Rycerzy

Chociaż w niektórych wsiach nadal jest kilka BE np. związek człowieka Rhonina z BE Vereesa'ą

Ostatnio edytowany przez Bluray - 10-01-2008 o 16:28.
Bluray jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.