Cytuj:
Blood Elfy zostały wyrzucone z sojuszu przez Wielkiego Lorda Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec /pech /
|
Aha. I uważasz zachowanie Garithosa i to co robił za słuszne?
Cytuj:
For the horde pfff Tauren bardziej ludzki niż człowiek
|
Jak przestaniesz patrzeć na grafikę i zagłębisz się w świat, to może to zrozumiesz.
Cytuj:
|
Od razu każdy dorosły będzie się pchał do grania mutantem ...
|
Jeśli nazywasz hordzistów mutantami, to bądź przynajmniej szczery i nazwij też takowymi wszystkich aliantó poza ludźmi.
A i u ludzi mutantami są też wszyscy rouge i casterzy, którzy całe życie siedzieli przy ksiegach/okradali na ulicy a biceps mają jak bochen chleba
Cytuj:
|
Prawie wszystkich których znam tak powyżej 20 grają alliance,
|
Nie powiedziałem, że wszyscy starsi grają alliancem.
Jak u was wszyscy grają aliantami, to zresztą chcąc nie chcąc nowi też tak zaczynają.
Cytuj:
|
bo dla nich wydaje się śmieszna granie takimi bestiami.
|
Niech będzie. Nie narzucam ich kryteriow, ale od razu widać, że są płytkie (nie okłamujmy się)
Cytuj:
|
Kiedyś jak byłem mały i pogrywałem wara1, wara2 to mój tata się ze mnie naśmiewał że gram jakimiś groteskowymi dziwakami.
|
Groteskowymi pikselami
Cytuj:
On zawsze ludzimi
|
Tak jest zawsze ze starszymi ludźmi, którzy nie wychowali się w epoce gier. Nie zagłębiają się w tematykę, itd. Wiem to choćby jak widziałem jak mój starszy patrzył czasami czym gram.
Cytuj:
|
A Kael'thas Sunstrider i te krwawe elfy co z nim za portal przelazły?
|
Nie wiem czy zauważyłeś, ale oni zdradzili swoich pobratymców. Tak samo jak Dreanei, którzy dołączyli do Illydana, oraz po trochu z każdej rasy dołączając do czcicieli burning legionu i innych grup.
Cytuj:
|
I nie mów mi że tamte ze SC są dobre bo one desperacko próbują dołączyć się do Kaela.
|
Jakbys poanalizował historię (wystarczy czytać odpowiednie chainy jak się gra) - Belfy żyjace w Azeroth nie mają zbytnio informacji o tym co się dzieje w Outlandzie i nie wiedzą o zdradzie Kael'Thasa. Dopiero na miejscu się o tym dowiadują i otwarcie stają przeciw niemu (Scryersi oraz pojedyncze osady pod juryzdykcją SC)
Cytuj:
|
Dla twojej świadomości czytałem wszystkie książki, grałem we wszystkie warcraty(i je tłumaczyłem) więc taki cwaniaczek jak ty co tylko jedną książeczkę przeczytał nie będzie mi tu mędrkował.
|
3 książki. Pierwsza i druga cześć warcrafta opowiada o wojnie między ludźmi a orkami,w ięc chyba ona ma guzik do historii blood elfów. Wiem, że starasz sie za wszelką cenę podbudować swój autorytet (wymieniając) i obalić mój (cwaniaczek, czy zdrobnienie o negatywnym znaczeniu - książeczkę, mędrkował), ale może mów konkrety na temat.
Cytuj:
|
We wszystkich mitologiach? Warcraft to nie są wszystkie mitologie,
|
Dziwna wypowiedź, jakbyś się przyczepił do części zdania nie biorąc pod uwagę reszty. No, ale co się dziwić przy poziomie twojego tłumaczenia.
Cytuj:
|
u nich były pierwsze Nocne Elfy, a BE to NE które wyznaczyła sobie Azhara, po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.
|
Widzę, że informacje bierzesz z Wowwiki
Fakt, teraz jak analizuje to fakt - Nelfy są pierwsze, przyznaje się do błędu.
Ale:
Po wybuchu studni wieczności nie zostali wygnani za wielkie morze. Popłynęli dopiero po "małej" kółtni i rzezi w Ashenvale
A moc studnii nie działała już na nikogo. Choć nieporównywalnie większy efekt miałą na Helfy, bo to one korzystały z jej mocy najbardziej.
Cytuj:
|
. Pomimo że Thrall i przywódca taurenów Cairne Bloodhoof otwarcie potępili metody(czyli wykorzystywanie naaru) działania krwawych elfów, dostrzegli oni strategiczną wartość ich Palaynów lub jak się nazwali Krwawych Rycerzy
|
A tutaj chcę, żebyś mi pokazał konkretne źródło (jak książka to okolice/motyw - znajde sobie)
Aha i co do sojuszu HElfów z Demonami i paru innych spraw.
Dopiero to co miało stać się HElfami sprzymierzyło się z demonami, później ich potomkowie żałowali, a Blood Elfy naprawiają ten błąd przodków.
Tak więc podsumowując:
W sprawie historii Blood Elfów miałeś racje co do korzeni. Doczytałem też teraz o Azsharze i jej sojuszu z Demonami.
Jednak sam motyw "Zdrady" BElfów i wyrzucenia ich przez Garithosa (który był niespełna zdrowy na umyśle), to ciekawi mnie jak do tego podchodzisz.
No i sprawa "dojrzałości" związanej z hordą, na to tez czekam na odpowiedź.
No, ale w końcu zaczyna robić się ciekawie