Zobacz pojedynczy post
stary 12-01-2008, 19:02   #294
Memorientes
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Papa Smerf:
Cytuj:
Dlaczego rząd nie zapyta Żydów, protestantów i przedstawicieli innych religii o program nauczania w szkole
Skandal kolejny, jak ocena z Religii może być wliczana do średniej.
Dyrektor szkoły po otrzymaniu petycji podpisanej przez (nie pamiętam ilu rodziców) ma obowiązek wprowadzić lekcje innej religii dla danych uczniów.

Cytuj:
zamiast udawać się na wycieczkę szkolną na Jasną górę zwiedzić Synagogę
Wycieczki nie są obowiązkowe.

Cytuj:
Świąt nie obchodzę, jestem nie wierzący - dlaczego nie mogę się uczyć w szkole w dni powszednie? Dlaczego market jest zamknięty? Dlaczego sejm nie pracuje tylko posłowie nabijają kolejne kilogramy przy stołach? W konstytucji zapisany jest kraj demokratyczny, religia nie ma najmniejszego znaczenia tutaj, święta chrześcijan mogą być tylko niech mi nie wchodzą w paradę. To samo się tyczy Wielkanocy.
Gdyby Święta nie były wolne wszyscy któży je obchodzą wzieli by urlop na żądanie co jest zgodne z prawem i wyszło by na to samo.

Fragment prepambuła konstytucji III RP:
Cytuj:
wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, za kulturę zakorzenioną w chrześcijańskim dziedzictwie Narodu i ogólnoludzkich wartościach,
W ZSRR religia była nielegalna i uwież że tam nie było fajnie.

Jeśli ci to wszystko nie pasuje zrób to co Żydzi przed wojną - zgromadź tych co cię popierają i zamieszkajcie w obrębie jednej dzielnicy i sami stwórzcie miejsca pracy, szkoły itp. Będziecie wtedy wmiare niezależni.

Ostatnio edytowany przez Memorientes - 12-01-2008 o 19:57.
Memorientes jest offline   Odpowiedz z Cytatem