Zobacz pojedynczy post
stary 12-01-2008, 22:13   #813
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Ty przynajmniej masz wiedzę poza WoWem
A więc tak:
Mówimy o zestawach ekwipunku dostępnego dla najwyższych poziomów.
Gdy nie było jeszcze dodatku The Burning Crusade to najwyższy poziom wynosił 60.
Wtedy robiłes tabun questów by isc do specjalnych miejsc gdzie razem z dużymi grupami (aż do 40 osób!) klepałeś specjalnych bossów. Z nich dropowały najlepsze na serwerze rzeczy - ekwipunek setowy (z takim się być może już spotkałeś) od nich nazywany jest tierem.
Każda klasa ma cały własny zestaw ekwipunku dla siebie.
Gdy był tylko podstawowy WoW były Tiery od numerku 1 do 3. Wiadomo - trójeczka najlepsza.
Gdy wyszedł dodatek - TBC to wyszły 3 nowe Tiery (trzeci po jakimś czasie) - i dostały one numerki od 4 do 6. Do tego wyszło coś takiego jak arena sety (lub arena tiery). Mają one numerki od 1 do 3 - tak samo jak tiery. One mają skrót S.
Czym się różnią?
S1 jest podobny do T4, lecz jest przystosowany do walk PvP. Teraz na przykładzie maga porównam T4 i S1. T4 jest czysto raidowy - wieć daje bonus (około równy) do intelektu i staminy, oraz trochę do spiritu (regeneracja many i życia). Do tego bonus do obrażeń, trafień, penetracji i krytyka.
Zaś S1 rezygnuje ze staminy (walki PvP są zbyt krótkie by to miało sens), nacisk statystyk jest nieporównywalnie większy na staminę (życie) niż intelekt. Do tego kluczową częścią statystyk jest poza obrażeniami resilience. Zmniejsza szansę że dostaniemy krytyka, zmniejsza obrażenia od niego (jak już dostaniemy) i zmniejsza normalne obrażenia.
NA rajdy jest o wiele lepszy T, na PvP S. Choć mam znajomych, którzy tak grają w S, ze na rajdach nie mają sobie równych. Ale to lata gry

Cytuj:
ja praktycznie gram dla zabawy.
Ja też. No, ale na battlegroundach i arenie lepszy ekwipunek = większą rzeź robię = więcej frajdy, to zbierma eq

Cytuj:
Wy tu o jakiś tirach itp. takie gildie, widać że jestem jeszcze bardzo zielony co do tej gry o_O
Jak coś trzeba to pytaj. Nie wiem wielu rzeczy, no ale trochę w to gram więc powinienem choć trochę pomóc
No i jak będziesz grać jedyną słuszną stroną na moonglade to się doezwij to ci zawsze pomogę (tylko na razie nie pieniężnie - bo sam mam wielkie problemy z kasą). Ale cię przeprowadzę przez instancję (szybciej, lepiej, itd ), czy wytworze jakieś pierścionki czy naszyjniki (jestem jewelcrafterem)
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline